OAMENI - în fiecare zi

Mărtişoarele au ajuns la Hărpăşeşti!

În dimineaţa asta, am fost la Hărpăşeşti. Am dăruit copiilor, la propriu, mărţişoare de jucărie! Şi bomboane! Şi zâmbete! Şi material de studiu! Am primit, la schimb, zarvă mare, bucurie şi satisfacţii!

De acolo, am aterizat direct în redacţie. Şi-am lăsat scrisul, pozele şi gândurile pe mai târziu. Ajunsă apoi acasă, am dat peste un comentariu care m-a făcut să retrăiesc secvenţele de dimineaţă. Un comentariu pe care îl voi copia şi aici:

Astăzi a fost o zi încărcată, ca de obicei. Lucru mult, materiale puţine, copii dornici de cunoaştere, veseli şi zglobii, mereu puşi pe şotii.
Am hotărât să ne apucăm de treabă, bineînţeles după ce ne-am pus burtica la cale dar, surpriză!, au venit nişte musafiri! LIVIA îmi spune:
– Doamna, au venit domnii care ne-au promis jucării…. şi părintele….!
Vai, atât le-a trebuit copiilor, niciunul nu mai era atent la mine!
Cu câţiva saci cu jucării şi rechizite, musafirii au venit, aşa cum au promis. Nerăbdători, piticii mei nu mai puteau fi stăpâniţi – nu că ar fi fost neastâmpăraţi, ci curioşi şi bucuroşi, totodată, de darurile primite. Vă mulţumim din suflet pentru darurile aduse! Emoţiile m-au copleşit şi pe mine când am văzut bucuria afişată de aceşti prichindei. Vă mulţumim si Dumnezeu să vă ajute să ajutaţi şi alţi copii!

Mulţumirile sunt pentru voi! Pentru toţi cei care aţi contribuit, cu gândul şi cu fapta în această campanie! Ele vin de la copiii din Grădiniţa Hărpăşeşti şi de la doamnele lor, prin intermediul educatoarei Gabriela Mardare. Dumneaei şi Iuliana Scripcariu sunt cele două femei minunate, despre care v-am spus că înfrumuseţează copilăria celor 53 de ştrumfi!

Şi acum, să trecem la povestit!
Tot ceea ce s-a adunat a fost pus pe categorii, încă de acasă. Hainele şi jucăriile pentru bebeluşi le-am dat părintelui Mihai Zvorâşte, pentru a le oferi celor pe care îi ştie în nevoie. Cumpărăturile în dublu exemplar şi tot ce a mai putut fi făcut pe din două (blocuri desen, creioane, acuarele, etc.) s-au împărţit frăţeşte. Marea majoritate a jucăriilor am lăsat-o în saci. Am dat de muncă doamnelor educatoare, să caute şi să facă dumnealor parte dreaptă pe grupe, în funcţie de necesităţi.

Am oprit, în schimb, jucăriile de pluş. 29 şi 24 de pluşuri – fix câţi copii sunt la grupe. Fiecare jucărie din asta a avut fir de mărţişor la gât şi a cerut prietenia unui preşcolar. Între jucării şi copii a fost dragoste la prima vedere! Am avut surpriza să descopăr că nu a contat că un puşti are o jucărie mai mare decât altul, că o jucărie cântă şi alta nu, că una e mai colorată ori mai expresivă… chestiuni din astea care pe un adult îl macină! Jucăriile erau frumoase, pur şi simplu! Iar când am anunţat pe copii că fiecare îşi poate duce prietenul pluşat acasă – a fost nebunie!
Lili, Pufi, Silvia, Sam, Tuli, Darius, Seri – sunt doar câteva dintre numele pe care am auzit că le-au primit cămila, papagalul, vaca, răţoiul, pisica, ursuleţul, albinuţa…!

Ce să mai spun? Copiii au mâncat bomboane, au făcut poze, au cântat, au dansat! S-au bucurat de super laptop si de super surpriza avută! A fost zi de petrecere! O zi bogată şi veselă! O zi altfel!

Nu a fost uşor să pregătim campaia acesta. Dar, n-a fost nici imposibil! Şi, apoi, zâmbetul unor copii poate şterge grijile şi oboseala!
Vă mulţumim pentru tot! Şi copiii vă mulţumesc – aşa cum ştiu ei mai bine!
Filmarea nu e de calitate, dar momentul e savuros!

* Vezi cum a început totul.

* Vezi ce s-a adunat în campania Mărţişor de jucărie.

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *