Competiţii

33. La final de SuperBlog

Sărbătoresc, în această seară, scrierea ultimei postări din competiția SuperBlog 2011. Un concurs interesant, despre care voi mai aminti, în viitorul apropiat – după ce îmi voi limpezi gândurile.

Deocamdată, voi răspunde la două cerinţe ale organizatorilor, care vor să afle ce anume aş păstra şi ce aş modifica la regulamentul de anul acesta. 

Păi, aş păstra:
* ideea de creativitate a concursului;
* un număr suficient de mare de probe;
* drepturile şi obligaţiile bloggerilor (cu o condiţie – să fie respectate!);
* anchetele şi eliminarea din competiţie a bloggerilor care plagiază (a tuturor bloggerilor, nu doar a ghinioniștilor);
* înregistrarea probelor cu link, dar şi cu text;
* numărul mare de premii;
* 80 la sută dintre actualii sponsori :).

Şi, dacă tot ce-i de bine vine doar ca o înşiruire, la partea a doua voi încerca să explic ce şi de ce nu mi se pare (încă) ok.
* Ar trebui să se ţină măcar un pic cont de calitatea blogurilor participante la competiţie. Să aibă măcar 50 de postări în ultimele şase luni, măcar 50 de cititori pe zi… măcar o postare diferită de concurs, o dată la patru-cinci probe.
* Ar fi de impus şi o anumită decenţă în aranjarea postărilor în pagină, într-o limbă română corectă… într-un ambalaj de care sponsorii să nu se ruşineze!
* E nevoie de respectarea unor reguli impuse iniţial. Nu ne putem schimba, după cum bate vântul. Dacă organizatorii nu vor ţine cont de legile pe care ei înşişi le-au creat, atunci vor încuraja, în continuare, discuţiile inutile între concurenţi şi punctaje uriaşe pentru cei care nu ţin cont de nimic. Strict pe subiect – dacă s-a vorbit despre limită de cuvinte 300-600, plus, minus zece la sută, acest lucru trebuia respectat. Nu este posibil ca o postare triplă (ca număr maxim de cuvinte) să primească aproape 100 de puncte!
* Posibilitatea de a posta după termenul limită ar trebui îngrădită şi mai aspru pedepsită. Sancţiunea de un punct pentru fiecare zi de întârziere… e aproape nesemnificativă. De exemplu, poţi întârzia cu mare lejeritate o săptămână – şi să beneficiezi de 93 de puncte, pe când unul care a scris la timp – primeşte doar 70 de puncte.
* Apoi, sancţiunile ar trebui să vină o dată cu notarea punctajului postării, nu peste săptămâni. E mai sigur aşa şi mai transparent.
* Mai transparentă ar trebui să fie şi notarea propriu-zisă…
* A şaptea piatră… ca bonus de la mine… nu există!

Mi-a făcut plăcere să ne cunoaştem şi mă bucur că mi-am îndeplinit obiectivul! Am ajuns până la final, am respectat întotdeauna termene limită şi număr de cuvinte. Mi-am respectat cititorii şi le-am oferit, mereu, şi subiecte din afara competiţiei!

[Postarea de faţă este a 33-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *