Hopa tropa prin oraş,  Verde...

Daca vrei sa reciclezi – poti!

In apropiere de Rapa Galbena, in curtea unei firme, troneaza trei containere. Sunt aparent normale, dar etichetate. Iar asta face diferenta. Sunt tomberoane speciale pentru hartie/ cartoane, plastic/ pet-uri si deseuri menajere.
Nu ar trebui sa fie cine stie ce chestie. Dar, este! E un pas spre normalitate. Care arata ca se poate. Ma bucur!


Si mai mult m-as bucura daca as afla ca efortul de a recicla are si o finalitate. Ca deseurile, luate fiecare in parte, nu ajung in aceeasi groapa de gunoi.

3 Comments

 • Diana

  E Bucureștiul plin de containere selective din astea, și cred că și dacă s-ar duce la centre de reciclare specifice, tot degeaba ar fi că oamenii aruncă tot unde pot.

  Reciclare fac doar țiganii, care iau fiare vechi.
  Și uneori la PET-uri. De pildă la noi la ghenă se strâng în saci mari și o dată la 2-3 zile vine altă mașină decât aia zilnică de gunoi și ia baloții care se fac. Dar nu peste tot e așa…

 • Gianina Mihaela Munteanu

  Cu o floare nu se face primavara! La spatele blocului in care locuiesc (Nicolina) sunt tomberoane speciale pentru sticla si hartie. Niciodata, insist, niciodata cei de la Salubris nu au venit sa ia pet-urile din acel tomberon. Sticlele sunt stranse doar de boschetari care probabil iau bani pe ele. Deci ce rost are acel program de colectare diferentiata a gunoiului? In ultima vreme oamenii chiar incepusera sa puna hartia unde trebuie, petul unde trebuie, dar lantul nu se inchide. Lipseste veriga Salubris, adica tocmai compania care ar trebui sa se ocupe de colectarea deseurilor.

 • anda_elena

  Salubris are multe mizerii… Majoritatea aruncate sub pres, cu voia tuturor.

  Ultima chestie aflata ii vizeaza pe cei care stau la case. Fiecare om are un tomberon sau doua pentru care plateste sa-i fie ridicat gunoiul. Daca, pe langa gunoiul din tomberon se mai aduna o sacosa, un sac de gunoi, angajatii nu ti-l iau decat cu spaga. Daca nu-si primesc banul, nu se mai uita pe langa…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *