Drumeţii,  Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte

Intrebari auto

1. Intre o masina care circula regulamentar si o vaca aflata pe mijlocul drumului – cine are prioritate?

2. Cat de bou poate fi un om care-si vede vaca in mijlocul drumului si nu schiteaza niciun gest si nicio teama, desi sunt macar cinci masini in apropiere?

3. Cat de vinovat esti, atunci cand calci linia continua, daca pe banda ta de mers sunt grupuri si grupusoare de oameni?

4. Ce pedeapsa ar trebui sa primeasca unul care depaseste alte masini, dar si viteza legala, trecand pe celalalt sens de mers al drumului – atunci cand acea banda e plina de grupuri si grupusoare de oameni?

5. Ce super ochelari de soare si super parbrize au unii care gonesc de nebuni si depasesc in curbe, fara sa le pese ca apusul soarelui le sfredeleste privirea si le orbeste simturile?

6. De ce unii caini chiar par ca vor sa se sinucida, in mijlocul drumului?

7. De ce stau politistii cu radarele in functiune pe drumuri pline de gropi, pe care, chiar si daca ai vrea sa calci pedala, ti-e imposibil?

Da, am fost plecata din Iasi. Da, am condus. Da, am dat prioritate vacilor si boilor – animale si oameni. Da, inca sustin si simt ca sofatul ma relaxeaza.

6 Comments

 • Carmen

  1. Vaca, evident
  2. Pe vaca nu o va calca nimeni, el insa risca sa fie "maturat", injurat…….
  3. Esti"descurcaret" nu vinovat
  4. Depinde cate victime face
  5. Au pilot automat
  6. De ce "par", poate chiar vor…..
  7. Deoarece pe acest tip de drumuri nu circula soferii cu relatii, drept urmare eficienta es maxima

  Sper ca te vei amuza putin.
  Sper sa ai cat de curand ocazia sa circuli in strainanate.Acolo chiar te relaxezi la volan, atat in oras cat si in afara.Si te minunezi de cat de civilizati pot fi europenii…

 • Anonymous

  Apropo de vaci in mijlocul drumului..era un vacar cu vreo 6 vaci in mijlocul soselei si nu schita nici un gest..am strigat la el.."Bai boule ia-ti vaca!!"un apelativ firesc din punctul meu de vedere!Sa enervat atat de tare incat a inceput sa arunce cu un toiag dupa masina!!kittyirinuca

 • Simona

  Carmen…..depinde unde in Europa 🙂
  eu am nimerit intr-o tara in care lumea e in stare sa se dea jos din masina si sa te ia la pumni pentru simplu fapt ca tu in calitate de biciclist ai ridicat mana in semn de dispret in momentul in care o masina "cu cai multi" a trecut pe langa tine mai mai sa te dea jos, intr-un sens giratoriu….
  In schimb in vizitele mele la prietenele de prin Europa am constatat ca da…se poate sa fie si civilizati in trafic….exista o lege nescrisa prin care cel cu masina trebuie sa aiba un sens de responsabilitate si bunavointa fata de cei cu bicicletele asa cum cei din urma trebui sa aiba cu pietoni…..dar sunt convinsa ca aici unde ma aflu eu va trebui sa mai treaca multa apa pe sub poduri pana sa fie posibil asa ceva.

 • anda_elena

  @Carmen: Raspunsuri corecte 🙂 Mai sunt si alte variante, in functie de fiecare.
  Nu cred ca trebuie sa ajung neaparat in alte tari din Europa. Daca mergi la Brasov, Cluj, Sibiu… deja se simte o diferenta.

  @Kittyirinuca: Daca boul n-avea coarne… macar toiag 🙂

  @Simona: Da, ne asemanam cu italienii in multe privinte – si nu tocmai pozitive.

  @Costy: Peripetiile astea sunt o obisnuinta. Incerc sa nu le las sa ma afecteze prea mult. Dar, nici nu vreau sa le consider normale. De asta le mentionez, din cand in gand 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *