Haz de necaz,  Hopa tropa prin oraş,  Vietăţi

Muschiulet de pui vs. crantanele

Un catel mic si latos se plimba cu stapana lui. Din sens opus, se apropie o bunicuta cu un pachetel in mana. Venea de la alimentara, probabil, cu o bucata de muschiulet feliat. Vede patrupedul, desface fericita pachetul, ia o bucatica de carne si se apleaca spre el.
Stapana: Vaiiii, nu-i dati!, si-si ia, repede, catelul in brate.
Bunica: De ce? E muschiulet proaspat de pui.
Stapana: Nu mananca decat crantanele.
Bunica (insista): Dar e proaspat!
Stapana (amabila, dar iritata): Da, doamna, dar el mananca doar crantanele.
Bunica: Ce-s alea?
Stapana: Mancare speciala pentru catei. De la mancarea pentru oameni face… (se gandeste) bubite!
Bunica (indepartandu-se agale, isi face cruce): Doamne, pazeste, ce-a mai aparut!

Privit din exterior, a fost un moment comic. Pentru bunica, a fost trist. Dar, nici eu nu mi-as fi lasat cainele (pe care nu-l am), asa cum nu-mi las nici copilul, sa manance de la straini. Daca, sub chipul ei de bunica dulce se ascundea un gand… otravitor? Asa ca, mai bine, fiecare cu mancarea lui. Si cu bubitele lui 🙂

2 Comments

  • Gianina Mihaela Munteanu

    Sa stii, Anda, ca persoanele care nu au animale (caini/pisici) fac gesturi din acestea euforice: se opresc pe strada si incearca sa hraneasca animalele altor persoane. Cei care au caini le interzic animalelor sa primeasca hrana de la straini.

    Si catelul meu Zombie a fost tentat cu multe produse: de la salam si pana la pufuleti (chiar astazi, mama unei fetite i-a aruncat pinscherului meu pitic in cap cu un pumn de pufuleti, ca sa-i arate celei mici ca si catelul mananca).

    Eu nu le-am spus niciodata binevoitorilor ca face bube catelul, le-am spus ca nu are voie sa manance de la alte persoane. S-au uitat crucis la mine, dar poate asa nu vor mai face gestul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *