Maria-Paula,  Şcoala părinţilor

Bagă-ți copilul în sac!

Sper că amenințările de genul: dacă nu ești cuminte, te dau la țigani și te bagă în sac! nu mai sunt folosite. La fel, sper că nu mai sunt părinți care să promită copilului că – dacă nu te potolești, te duc la doctor să-ți facă injecție sau te dau la bau-bau, ca să te pape! [Iar dacă le folosești, nu te întreba, mai apoi, cum de discriminarea se învață de la cele mai mici vârste, de ce îți urlă copilul încă înainte de a intra în cabinetul doctorului – chiar dacă mergeți doar la un control de rutină, sau de ce îi e frică celui mic să doarmă pe întuneric.]

Dar nu despre asta voiam să vorbesc astăzi. Ci despre copii și despre somnul lor, despre pelincuța care, deși ar trebui să-i învelească, în mare parte a nopții se află sub ei, despre spate gol și frig intrat în oase.

Copiii sunt tare drăguți când dorm! Se odihnesc, cresc, fac liniște și-și mai lasă și părinții să respire 🙂

Dacă pe timpul zilei sunt mai ușor de supravegheat și de învelit, noaptea nu cred că ți-o petreci numai de strajă. Dacă cel mic doarme lângă tine, e mai ușor să-l strunești, să-l învelești, să mai pui o mână pe el. Dar dacă doarme în pătuț, controlul tău scade.

Îți dorești, totuși, să aibă cele mai bune condiții de somn. Pe lângă lenjerie curată, pampers schimbat, pijamale comode, atmosfera liniștitoare, de mare ajutor poate fi un săculeț de dormit.

Asemenea săculeți pot fi cumpărați de-a gata sau pot fi confecționați de niște mâini dibace. În lipsă de mâini dibace personale, eu am apelat la Ioana, prietena mea cea experta în realizarea de gentuțe și de accesorii handmade. I-am dat o rochiță și doua bluze din bumbac, iar ea a făcut, pentru Maria mea, doi săculeți.

Săculeț de dormit pentru copii

Acum nu mai am emoții că-mi doarme bebele dezvelit, nici că rămâne cu spatele gol atunci când pijamalele sunt din două bucăți și nu gen salopeta. În plus, nu trebuie să-i mai pun noaptea șosețele.

Săculeț de dormit pentru copii

Săculeț de dormit pentru copii

Sacii sunt foarte comozi, fără mâneci, se închid cu fermoar. Oferă libertate totală de mișcare și, pe cât sunt de subțirei, țin de cald.

Săculeț de dormit pentru copii

Mai la vară nici nu va mai fi nevoie de pijamale. Doar cu pamperși – direct în sac!

Apropos de asta! Cunosc mult părinți care, pe timpul verii, își lasă copilul în casa doar în pampers, fără maieu. Folosesc scuza: Lasă-l, săracu’, nu vezi cât e de transpirat? Păi, tocmai că-i transpirat, vai de șalele luiMaieul absoarbe umezeala și-i protejează spatele.

Din păcate, dintre cazurile pe care le cunosc, unii își lasă copiii așa și pe timpul nopții.

Tu caută avantaje și dezavantaje și, dacă ții la sănătatea copilului tău, alege și vara un săculeț de dormit sau măcar un maieu tip body.

maieu body

10 Comments

 • Gabi

  Foarte scumpa, Maria. Sa-ti traiasca, multa sanatate!
  Foarte interesanta ideea sacului, dar nu cred ca am vreo sansa s-o imbrac pe fiica-mea cu asa ceva – e deja prea mare.
  Mi-am notat pentru urmatorul copil!

 • Isis

  Sacul nici nu mai conteaza, fetita e in centrul atentiei si e taaare dulce!… Sa va bucurati de ea!

  Cat priveste, totusi, subiectul, sunt pro idei nastrusnice si practice. Frumos si inspirat…

 • anda_elena

  @Gabi & Isis: Multumim, Doamne ajuta! :*

  @Gabi: Nu cred ca e tarziu pentru un an si jumatate. Se poate merge si pana la 2, 3 ani.
  Ideea e sa pui copilul in sac exact la culcare, nu inainte. Nu e usor sa fugi prin casa imbracat in sac :))

  @Isis: Cred ca nevoia te invata si te inspira. In plus, la nastrusnicii suntem primii! 🙂
  Sa n-o uitam pe Ioana! Fara ajutorul si ideea ei, aceasta postare nu exista! Eu inca mai aveam rochita-capotel, dar Maria dormea dezvelita 🙂

 • anda_elena

  @Costy: Iti intoarcem urarile, cu drag, pentru Cosmin!

  Da, Ioana e super! Va invit sa-i vizitati blogurile si sa-i admirati dibacia! Nu ezitati sa faceti si comenzi daca, pe langa placere, aveti si banuti! 🙂

 • Irina Radu - Donighevici

  Foate faina ideea 🙂 Si eu sunt de acord ca nu tebuie sa culci copilul dezbracat vara, nici daca sunt 40 de grade. Tu poti, ca esti adult si cand ti se face racoare mai spre dimineata, iti pui un tricou sau tragi cearsaful peste tine. Dar cel mic ce optiuni are in cazul in care mama nu se trezeste fix in secunda in care ii e lui frig? 🙁

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *