Vorbe de duh

Cica…

…Daniel Funeriu, domn’ ministru al Educatiei, a venit astazi la Iasi din trei motive:
* pentru ca Legea Educatiei Nationale a fost adoptata de catre Guvernul Romaniei la Iasi;
* sa marcheze importanta pe care o acorda Ministerul initiativelor educative (in aceasta situatie – Saptamana Educatiei Iesene);
* si in ultimul, foarte ultimul rand, vai!, nici prin gand nu-mi trecea – sa faca apel la sentimentele profesorilor si sa gaseasca o solutie pentru ca luni proba de evaluare a competentelor de la bac sa se desfasoare in conditii normale, in ciuda amenintarilor cu greva.

A facut, intr-adevar, minuni. Fara santaj, fara amenintari, fara presiuni – Doamne fereste! Si a avut materie prima de calitate. Niste fricosi, care abandoneaza la cel mai mic semn de zdruncinare. Niste oameni pentru care a fi uniti nu inseamna nimic. BRAVO, DOMNILOR PROFESORI! Cand o fi sa va mai plangeti de mila, sa va abtineti! Pacat de cei putini si buni… care nu va pot face fata. Destramare placuta in continuare!

Minciuni (pardon, declaratii) ale lui Funeriu:
* „Inteleg la adevarata ei dimensiune dificulatea prin care trec cadrele didactice.”
* „Le multumesc profesorilor din judetul Iasi care au decis sa lucreze in folosul elevilor. Sunt convins ca vom reusi impreuna si ca succesul va fi, in egala masura, al elevilor si al profesorilor.”
* „Am fost acuzati ca am intimida, ca ar exista amenintari. Acest lucru nu este adevarat.”

P.S.: Mai mult ca sigur, bac-ul va bate greva. Va fi o „paranteza” in cadrul grevei. Adica streangul de gat pe care profii si-l pun fara sa carteasca.

DIVIDE ET IMPERA… s-a potrivit si de data asta…

One Comment

  • Stefy

    Si copiii ce vina aveau? De ce sa sufere ei, care in fond sunt rostul existentei profesorilor? Foarte bine au facut cei care nu s-au dedat la un astfel de joc sindical cu iz de imoralitate. Apropo, la grevele astea, ministerul a gresit intotdeauna fiindca, impotriva legii, a platit profesorii protestatari. Codul muncii spune ca, pe timpul protestului, contractul de munca se suspenda. Si totusi, profesorii si-au primit banii, facand apoi asa-zisele recuperari, de fapt apa de ploaie. Sa faca greva e dreptul lor, sigur, dar odata asumat, trebuie acceptate si consecintele pecuniare. Asta ar insemna adevarat curaj sindical.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *