Din online

Când îți dai Like la propriile postări, din propria ta pagină…

… e ca și cum te-ai vedea în oglindă și te-ai minuna în gura mare de cât ești de frumos/ frumoasă! Like!

… e ca și cum ți-ai asculta propriile gânduri și n-ai înceta să-ți spui cât ești de deștept/ deșteaptă! Like!

… e ca și cum ai avea nevoie de niște pupi și ești primul care oferă două buze, garant pentru cei care vor veni din urmă… Like?!

Nu, nu e ok să promovezi un gând, o fotografie, o postare… ceva, orice, oricât de mic sau de măreț al tău – și apoi să-ți dai singur like. E o apreciere în plus, știu, dar nu dă bine! Din contra. Dă foarte rău, înțelegi?!

like

La fel ca și în viața de zi cu zi, lasă-i pe alții să vorbească despre tine. Să te aprecieze sau nu, să comenteze sau nu, să te ignore sau nu. Și-atunci poți să dai like în loc de mulțumesc la ce dau ei share, atunci poți să comentezi la comentariile lor, atunci poți să te mai menții puțin în față frumos, decent, cu onoare. Vrei să „câștigi” ceva? Fii consecvent! Oferă gânduri de calitate, conținut fain, idei care să te ademenească pe tine, în primul rând, să dai apreciere – dar tu să strângi din dinți și să te abții pentru că, nu-i așa, tu ești finuț(ă), modest(ă), nedisperat(ă) după like-uri și aprecieri virtuale.

Ai reținut? Chiar dacă nu mai poți de nerăbdare să rupi gura târgului, chiar dacă ești obișnuit(ă) să-ți treci în jurnal fiecare like-uleț, chiar dacă, mare disperare, X sau Y n-au văzut încă ce ai debitat tu… fă-te că ești calm(ă). Va fi greu la început, dar te vei obișnui.

Stima de sine se și educă. Dar sigur nu crește cu un like pe care singur(ă) ți-l oferi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *