Drumeţii,  Vietăţi

Până la Grădina Zoologică!

Sâmbăta este singura zi din săptămână – fără serviciu. La mine. La George, sâmbăta este una dintre zilele cele mai ocupate. Sâmbăta aceasta, ca prin minune, ne-am trezit amândoi liberi, fericiți, cu o Marie simpatică, numai bună de scos la plimbare. Și-am plecat la plimbare. Ne-am suit în mașină și roțile ne-au purtat spre… Piatra Neamț! 
În ritmuri de muzică pentru copii, nici n-am simțit când am ajuns la Piatra. Acolo, am avut un ghid de nădejde și o companie minunată! Ne-am întâlnit cu Costy Postolache și cu familia lui cea frumoasă – alături de care, glumind, am spus că am organizat un mini-blogmeet între județe :). Așa, am avut ocazia să ne cunoaștem și fața în față după ce, câțiva ani, ne-am susținut și ne-am conversat doar pe bloguri! În plus, juniorul Cosmin a fost simpatic tare și a adus o cutie întreagă de jucării, dar și o tricicletă – pentru campania Globuri cu suflet! Mulțumim!!!
Împreună, am mers la Grădina Zoologică. Maria abia aștepta să vadă noi și noi animăluțe – coborâte din cărți, direct în realitate.

Încă de la intrare, ne-au întâmpinat maimuțele Tamarin. Mici, simpatice foc și jucăușe!

Apoi, am văzut un uliu. Nu știu dacă trebuia să fie acolo. Era în libertate, cocoțat pe un gard!

Hehe! Mai încolo, erau niște oi ciudate! Mufloni europeni! 

Am văzut cerbi, căprioare, urși

… și ne-am înfoiat când ne-am întâlnit cu porcii spinoși! 🙂

Un moment deosebit a fost la spațiul vulpilor! Cocoțate pe cuști, luându-se la harță pentru orice mizilic, curioase și pofticioase, petrecându-și viața ascultând în fundal sunet de gâște, găini și de alte păsări… delicioase!

Pentru că, da! La Grădina Zoologică din Piatra Neamț am văzut și gâște, păuni, găini, bibilici! În plus, erau pe acolo și porci de Guineea, un măgăruș și un ponei gras! Peste toate trona o… 🙂

Am rămas doar cu o dorință. Aceea de a vedea ratonii în acțiune! Pentru că ratonii, pur și simplu, au refuzat să iasă din căsuța lor. Iar cel care-și făcea veacul pe afară… trândăvea într-un mare fel!

Cam așa ne-am delectat la Grădina Zoologică! Din Piatra Neamț va mai exista o postare – în care voi povesti despre noi, cum am zburat! Rămâneți pe recepție!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *