Ale tinereţii valuri,  Din online

Fiecare copil merită să conteze!

Îmi plăcea să mă arunc în braţele mamei, pentru a-i spune, de mii de ori, cât de mult o iubesc! Îmi placea să fug din braţele ei, pentru a descoperi lumea.
Cădeam şi mă ridicam, plângeam şi râdeam. Îmi consideram zgăncile ca fiind răni de război şi mă simţeam mândră de ele, ca de nişte averi, mărturii ale aventurilor mele. Atât de mare şi de minunată mi se părea lumea! Atât de fericită eram! Atât de puţin durau lacrimile şi durerile mele cele mai mari… – încât nu mi-aş fi putut imagina vreodată că alţi copii pot să trăiască suferinţa
Poate că nu aveam mare lucru, dar aveam de toate. Copilăria mea a fost perfect îngrijită şi mângâiată de către o familie minunată. Cel mai mare necaz al meu era părul – mereu scurt – când eu mi-aş fi dorit plete, prin care vântul să împletească poveşti. Şi, când dorul de codiţe lungi se zbătea mai tare în sufletul meu, atunci îmi puneam o pereche de ciorapi în cap – şi totul devenea realitate! Eram o Ileană Cosânzeană, aveam părul în zeci de culori şi un zâmbet până la urechi! Nimic nu stătea în calea viselor mele!

Asta mi-a fost copilăria. Asta înseamnă copilărie! Şi mă doare tot mai mult când descopăr copii săraci, bolnavi, trişti, dispreţuiţi. Cum să nu plângi continuu, atunci când afli despre Alexandra-Denisa, o fetiţă pe care şi o îmbrăţişare o poate distruge?! O fetiţă cu trupul plin de răni, răni ce nu amintesc de vreo aventură năstruşnică, ci de o limitare cruntă în a cunoaşte lumea şi copilăria?…
Fiecare copil contează! Ştiu asta, pentru că am fost copil şi m-am bucurat de privilegiul de a conta! Ştiu asta, pentru că sunt mamă, iar Maria-Paula este viaţa mea! Ştiu asta, pentru că, aşa mică şi neînsemnată cum sunt, lupt cât pot pentru copii şi pentru copilăria lor! De aceea, îmi e cu neputinţă să nu vorbesc despre campanii în care, cu adevărat, fiecare copil contează!

În acest sens, am de făcut un anunţ important! Biochefarm International s-a implicat în programul Fiecare copil contează, program iniţiat de către organizaţia Salvaţi Copiii. Astfel, două forţe s-au unit ca să lupte pentru reducerea mortalităţii infantile şi îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii copiilor români cu vârsta cuprinsă între 0 şi 5 ani.

Biochefarm International a inscripţionat toate suzetele NUK cu logo-ul Salvaţi Copiii şi donează un procent din contravaloarea suzetelor vândute organizaţiei. Toţi cei care vor cumpăra suzete NUK inscripţionate vor contribui la reducerea mortalităţii infantile!

Postarea aceasta este parte dintr-o campanie de informare, cu premii importante pentru cei care îşi fac curaj să povestească un dram din copilăria lor. Am intrat în luptă nu pentru mine, ci pentru Alexandra-Denisa! Dacă va fi să câştig 100, 150 sau 250 de euro, banii aceştia se vor aduna la campania pe care o demarez pentru copilul-fluture! Aşa că, Doamne ajută ca toţi să avem de câştigat! Felicitări celor care cred şi fac în aşa fel încât fiecare copil să conteze!

Ştiaţi că…
… în fiecare an, în ţara noastră, mor peste 2.000 de copii cu vârsta până într-un an?

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *