Bucurii,  Umanitar

Globuri cu suflet – din suflet!

Îţi arătam luni cu ce mă ocup, însă n-am avut atunci timp de amănunte. Am făcut o muncă de sortare şi inventariere – nu foarte uşoară, dar cu satisfacţii mult peste ceea ce-aş putea exprima în cuvinte!

Campania Globuri cu suflet m-a adus mai aproape de oameni. De cei pentru care, alături de întreaga echipă, lupt, dar şi de aceiea care au decis, din exterior, să ne sprijine. M-a bucurat implicarea unor persoane la care nici nu visam. Şi voi vorbi, în continuare, despre cei ce m-au ales pe mine, intermediar, în fapta lor bună. Trebuie să precizez că oameni cu suflet sunt mult mai mulţi de atât!

Am primit 30 de euro de la o prietenă din Italia. Am primit şi un colet, acasă, tocmai de la Ialomiţa! Ella a pus în pachet 10 lei, patru caiete, un set de 12 acuarele, opt cărţi şi nişte fişe pentru desen, foarte interesante! Simona şi Ionuţ au donat 50 de lei, Petran Paveliuc100 de lei. Am mai primit 10 lei, 20 de lei şi trei cărţi. Ioana a dăruit 12 jucării, şase animăluţe de pluş şi o sacoşă mare de haine. Alina Mihaela a venit cu o sacoşă de haine – toate noi, cu etichetă! Iuliana a adus 27 de jucării de pluş şi, fără exagerare, o valiză de haine! Ştiu – se adună material didactic. Dar, dacă au fost oameni care şi-au dorit să ofere îmbrăcăminte, nu am refuzat. Pentru că, din păcate, nu ne va fi foarte greu să găsim o familie, două mai amărâte, cu mulţi copii – care să aibă nevoie… Va fi, să-i spunem, un bonus al campaniei.

Am vorbit despre Globuri cu suflet şi cu trei doamne – directoare ale unor licee de elită din Iaşi. Surpriza pe care am putut s-o am a fost uriaşă! Colegiile „Costache Negruzzi” şi „Mihai Eminescu”, dar şi Colegiul Naţional au devenit adevăraţi stâlpi de susţinere ai campaniei noastre! Au fost trei moduri diferite de abordare, toate trei – minunate!

De la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, prin intermediul doamnei director Camelia Gavrilă, am primit o donaţie în valoare de 1.000 de lei!!! Material didactic nou, cumpărat special pentru această ocazie! Am rămas mască, atunci când am fost întâmpinată cu:

Dicţionarul explicativ al limbii române

Dicționarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române

Marea carte despre personalităţi

Marea carte de cultură generală

Mitologie universală – Neil Philip

Proză – Mihai Eminescu

Poezii – Marin Sorescu

Marile speranţe – Charles Dickens

Baltagul – Mihail Sadoveanu

Alexandru Lăpuşneanul, Amintiri de juneţe şi alte scrieri – Constantin Negruzzi

Domnu’ Trandafir, În pădurea Petrişorului şi alte povestiri – Mihail Sadoveanu

Poveştile lui Andersen – Hans Christian Andersen

Vrăjitorul din Oz – Frank L. Baum

Alice în Ţara Minunilor – Lewis Carroll

Cartea junglei – Rudyard Kipling

Poveşti – Ion Creangă

O tragedie în Livonia – Jules Verne

Nord contra Sud – Jules Verne

Călătorie în Anglia şi în Scoţia – Jules Verne

Fraţii Kip – Jules Verne

Mihail Strogoff – Jules Verne

Cărţi de colorat: Fetiţa cu chibrituri, Regele Arthur, Pinocchio, Frumoasa şi Bestia, Spărgătorul de nuci, Hainele împăratului, Răţuşca cea urâtă

* un glob pământesc mare

* o hartă fizică a României

* o hartă fizică a lumii

* cinci blocuri desen

* cinci cutii creioane colorate

* cinci seturi acuarele

* trei seturi pensoane

* semne de carte.

Toate, cum spuneam, noi şi în valoare de 1.000 de lei!!! Mulţumim din suflet doamnei profesoare Camelia Gavrilă şi tuturor colegilor dumneaei, care au susţinut cauza noastră. Care sprijină, de fapt, egalitatea de şanse pentru copiii de pretutindeni şi solidaritatea umană, atât de necesare în formarea tinerei generaţii.

De la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, prin intermediul doamnei director Gabriela Săndulescu, am primit peste 180 de cărţi şi reviste! 108 în limba franceză, 47 – lectură în limba română, 27 de cărţi de profil (limba română, matematică, geografie, istorie, religie). La acestea s-a adăugat un bonus constând în opt cutii de creioane colorate, un set de 15 piese de birou (creioane, radieră, ascuţitori) şi o jucărie de pluş. Am plecat de la „Eminescu” foarte fericiţi, cu maşina încărcată! Şi cu mii de mulţumiri, bineînțeles!

Am oprit, apoi, la Colegiul Naţional. Aici, prin intermediul doamnelor profesoare Elena Calistru şi Camelia Chihăroi, au fost implicaţi elevii! Aşa se face că luni m-am pomenit cu multe sacoşele, iar mâine voi mai merge după o serie! Până acum, pot menţiona: 101 cărţi şi reviste, 60 de jucării mari şi mici, 26 de caiete, 50 de creioane colorate, 41 de creioane, 12 carioci, 11 pixuri, zece pensoane, şase acuarele tempera, şase pixuri colorate, patru stilouri, trei radiere, trei penare, două ascuţitori, două compasuri, un lipici, haine!

Am stat până după miezul nopţii şi am aranjat toate donaţiile pe categorii: jucării, rechizite, cărţi în limba română, cărţi în limba franceză, beletristică, manuale şi culegeri de matematică, cărţi de limba română, gramatică şi ortografie, ciclul primar şi gimnaziu, dicţionare şi enciclopedii, haine pentru copii 0-2 ani, 3-5 ani, 6-10 ani şi peste 10 ani… La final, lucrurile păreau mai aşezate.

Mi-am pus sufletul în campania aceasta şi m-am bucurat enorm atunci când am simţit şi alte suflete alături de-al meu. Cu atât mai fericită cred că este Lavinia Biberi, iniţiatoarea proiectului şi cea care a făcut posibilă extinderea lui, la Bucureşti!

Mâine, voi merge cu Andrei pentru a face ultimele cumpărături şi pentru a stabili detaliile. Joi dimineaţă vom porni spre şcoala din Ciorteşti şi apoi în colţul opus al judeţului, la Andrieşeni sau Mădârjac. Oricine doreşte, ne poate însoţi în această aventură! Abia aştept să ducem copiilor darurile pe care Moş Nicolae şi cu tine ne-aţi ajutat să le strângem!

Mulţumim tuturor! Din suflet! Mulţumim şi partenerilor media: TeleM, Ziarul de Iaşi, Iaşi Fun şi Revista Glare.

 

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *