Cerul şi pământul,  Hopa tropa prin oraş,  Vorbe de duh

Flori de toamnă la Grădina Botanică

[POZE! Postarea asta are şi POZE! :)]

De pe 23 octombrie, tot ne promitem că vom ajunge în Grădina Botanică, să admirăm cea de-a 35-a ediţie a expoziției Flori de toamnă. Astăzi, am reuşit. Şi ne-am încărcat de frumos, de culoare, de… toamnă! 

Ne-am încărcat şi de ceva nervi şi nedumerire. Când am plătit intrarea (5 lei/ persoană), am întrebat dacă se percepe taxă foto. Da, 50 de lei! Hmm… adică… cinci sute de mii de lei vechi! Motiv pentru care am hotărât să nu scoatem aparatul din geantă. Asta, deşi toată lumea poza la greu – gratis, normal! De fapt, nu cred că am întâlnit prea multe persoane care să nu facă poze… Şi, totuşi, am continuat să nu scot aparatul. Asta până când, în prima seră, l-am întrebat pe unul dintre cei care păzea, care-i faza. Dacă există sau nu o taxă foto. Mi-a spus un nu hotărât, care m-a îndemnat la pozat. La ieşirea din Grădina Botanică, m-am oprit din nou la poartă, să mă lămuresc dacă doamnele şi-au bătut joc de mine, atunci când mi-au cerut 50 de lei. Cică nu

Ok, eu pe cine să cred? Pe ele, în principiu…  Dar şi tipul care păzea în seră era de-al lor. Aşa că n-am mai scos portofelul… Pentru că, o taxă de 50 de lei mi se pare uriaşă! Iar lipsa unui om care s-o facă pe jandarmul pe acolo este o delăsare cumplită! Adică… nu mai bine pui o taxă de 5 lei, dar te asiguri că toată lumea plăteşte, decât să te mulţumeşti că plăteşte câte un fraier, la o mie de vizitatori?

În continuare – poze! Multe! Să zic… furate? Nu ştiu… c-au fost făcute la vedere şi, aparent, cu aprobare. Să zic… neplătite? În principiu, da. În neprincipiu… poze şi atât! Faine! Pentru că, în primul rând, aşa cum ziceam de la început, ne-am încărcat de frumos, de culoare, de… toamnă!

În seră 

Dovlecei ornamentali (dar şi seminţe, ardei şi altele)

Nu doar în sere, ci şi afară, florile sunt aranjate într-un mare fel! Mai mare dragul să te plimbi pe aici!

Expoziţia Flori de toamnă te aşteaptă până pe 20 noiembrie.
Taxa foto te aşteaptă şi ea. Sau nu :).

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *