Pentru minte,  Pentru suflet

Cancerul – provocare la viata!

De multe ori, necazul altuia aduce, in mintea nostra, un gand parsiv: Bine ca nu mi s-a intamplat mie sau celor dragi ai mei! Apoi, daca suntem intregi la cap, ne revenim din „bucurie”, ne dam doua palme si meditam. Devenim constienti ca boala, de exemplu, ne poate urmari de dupa orice colt. Multumim, pe moment, ca suntem bine si sanatosi. Apoi, uitam.

Cand, intr-un final, ceva rau ni se intampla noua sau alor nostri – suntem distrusi. Vine randul altora sa se bucure acum, ca nu au fost ei tinta necazului. E un cerc vicios. Un cerc din care putem iesi doar daca suntem dispusi sa luptam mereu pentru viata si sa ajutam pe cei de langa noi.

Si pentru ca teoria arata mai bine in practica, azi am un caz concret. Un caz al unor oameni care lupta pentru alti oameni si pentru familiile acestora.
La Iasi s-au bazele unui program de psihoterapie pentru femeile diagnosticate cu cancer. Programul se adreseaza tuturor femeilor din regiunea de nord-est a tarii (judetele Iasi, Suceava, Botosani, Bacau, Vaslui), cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, diagnosticate cu o forma de cancer mamar, ovarian sau de col uterin. Lor si familiilor acestora!
Pentru ele se vor organiza sedinte de grup si individuale GRATUITE!

Nu e suficient sa afli ca ai o boala si, eventual, sa astepti sa mori. Trebuie sa lupti, sa-ti doresti sa traiesti, sa accepti boala si compromisurile la care aceasta te supune, sa-ti intaresti increderea in tine, sa cauti motivele care sa te faca sa vrei sa mergi mai departe, sa incerci sa stabilesti relatii mai putin tensionate cu cei din jur. Sedintele de terapie nu sunt doar vorbe in vant. Ajuta!

Si tu poti ajuta pe cei pe care-i stii macinati de suferinta, pe cei care au o sora, o prietena, o sotie, o mama, o vecina – bolnave de cancer. Le poti spune despre programul de psihoterapie pentru femeile diagnosticate cu cancer.

Mai multe informatii si date de contact: aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *