Pentru minte,  România

Covid 19 și un detaliu important care îți poate salva viața!

Știți că, teoretic, ar trebui să avem la îndemână mereu chei, acte, bani… ceea ce-i musai de luat în cazul în care am fi nevoiți să părăsim de urgență locuința. Avem și mai mult n-avem. Vorba aia, nu ni s-o întâmpla chiar nouă…

Însă altceva vreau să spun acum și vă rog să ciuliți bine urechile! Pentru voi și pentru toți dragii voștri dragi! Asigurați-vă că fiecare om cu afecțiuni cronice are la îndemână o rezervă cu tratamentul zilnic pentru cel puțin o săptămână. Eventual și o listă/ un tabel cu medicamente și cu orele la care trebuie luate pastilele. Asigurați-vă că orice drum la spital în perioada asta se face având în bagaj tratamentul uzual.

Orice drum la spital, planificat sau neplanificat, poate atrage după sine efectuarea unui test și un rezultat pozitiv pentru Covid 19. Nu comentez acum veridicitatea rezultatului, nu asta e ideea scrierii.

Ideea e că în spitale se tratează afecțiunile de moment și se luptă cu virusul – dar tratamentul de boli cronice (de inimă, diabet, orice!) ține strict de responsabilitatea pacientului.

Covid 19 și medicamentele pentru cronici

Acesta e mai mult decât un detaliu și poate face diferența dintre viață și moarte!

Vă rog, tratamentul contra SARS COV 2/ Covid 19/ Coronavirus e una, continuarea tratamentului pentru bolile cronice e altceva! Și trebuie musai continuitate!

Logic, prezentând dosarul medical, afecțiunile, lista de medicamente la internare. Medicii ar putea decide să scoată ori să înlocuiască ceva dar, per total, pastilele trebuie să fie aduse de acasă și luate!

Vă rog să nu neglijați acest aspect! Faceți chiar acum punguța de care vă spun – și Doamne ajută să nu fie nevoie s-o folosiți vreodată!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *