Hopa tropa prin oraş,  Şcoala părinţilor

Ne-am aventurat în Muzeul Iluziilor!

Muzeul Iluziilor a ajuns la Iași! Până pe 2 februarie este musai să-ți faci timp o oră (și mai mult de atât, că oricum dus nu te-ai da!) ca să analizezi cele peste o sută de obiecte la a căror vedere nu poți rămâne indiferent. Că râzi, că te sperii, că te bucuri, că rămâi surprins, că te enervezi că nu-ți iese cum trebuie, că te încurci, că reușești… un lucru e sigur – ieși de acolo plin de energie, cu un plus de copilărie și de încântare!

Animale care evadează din tablouri, cuie „prietenoase”, care iau forma mâinii tale sau care te îmbie să te așezi pe ceea ce… din 2.200 de bucăți formează un pat, oglinzi din lumea lui Alice, care deformează realitatea – de toate găsești la Muzeul Iluziilor!

Muzeul Iluziilor Iasi 01

Muzeul Iluziilor Iasi

Muzeul Iluziilor Iasi

Am stat minute în șir în fața unei holograme piramidale, am văzut ce e acela un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care se poate cânta fără să îl atingi!

Muzeul Iluziilor Iasi

Muzeul Iluziilor Iasi

Nu mai spun ce fain a fost și ce provocare a însemnat pentru Maria să încerce să rezolve enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte! Să vadă cum poate avea trei mâini, cum o imagine aparent simplă poate cuprinde, în realitate, mai multe personaje, să înțeleagă cum „levitează” unii și să descopere cum niște simpli cai desenați pot goni ca nebunii sau cum perechi de dansatori pictați prind viață!

Muzeul Iluziilor Iasi

Muzeul Iluziilor Iasi

Proiectul acesta mobil este deschis în clădirea Muzeului Municipal Iași, pe Strada Zmeu nr. 3, în spatele fostei clădiri „Petre Andrei”. Este un concept unic în România, are un caracter interactiv și se vede de la o poștă că aparține unor oameni total pasionați de ceea ce fac! Felicitări membrilor Asociației Astronomice „Pluto” din Cluj! Mulțumesc că, după Piatra Neamț, Cluj și Oradea, ați ajuns și la Iași!

Intrarea la Muzeul Iluziilor se face pe bază de rezervare, pe mail: iasi@muzeuliluziilor.ro. Anunță tu când ai dori să mergi, până pe 2 februarie, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00-19.00. Spune câte persoane veți fi, lasă și un număr de telefon și vei primi destul de repede răspuns. Ghidajele încep la fix, din oră în oră. Prețul unui bilet este de 13 lei și merită banii. Banii și-i merită și suvenirurile educaționale cu tematică astronomică și iluzii optice. Eu i-am luat Mariei o carte cu imagini animate la 10 lei și Optilici – un joc care conține carduri iluzii și explicații, la 15 lei.

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *