OAMENI - în fiecare zi,  Umanitar

Globurile cu Suflet se pregătesc să ajungă la familiile Share

Globurile cu Suflet din acest an sunt muncă de echipă. Asta înseamnă împreună și prietenie – și mai puțin sters pentru cititorii noștri – pe care doar i-am anunțat că share-uim bucurie, dar nu i-am mai bătut la cap.

Țin minte că, în anii trecuți, pe lângă faptul că începeam mult mai devreme o campanie, eram și mult mai insistentă. Singură, făcându-mi în minte niște socoteli – că și dacă nu dă nimeni, voi putea să fac eu măcar o sacoșică mică, mică pentru fiecare – porneam la drum fără să știu exact ce va urma. Slavă lui Dumnezeu, întotdeauna am ieșit cu toții bine și fericiți de fericirea pe care am reușit s-o oferim!

carrefour-felicia

Slavă lui Dumnezeu, anul acesta am avut de partea noastră, încă de la început, prietenii Carrefour Felicia – care au anunțat că se implică în campanie și că vor dărui pentru fiecare dintre cele 11 familii câte un brad complet mobilat 🙂, dar și câte o desagă consistentă cu alimente de bază și dulciuri. Mulțumim din suflet, iar fapta voastră, oameni buni, să vi se întoarcă înmiit!

După cum spuneam, cu ajutorul Carrefour Felicia și cu implicarea noastră, a fiecărui blogger din Kooperativa 2.0 Iași care a spus prezent în campanie, am hotărât că nu ne vom sufoca cititorii. Că, dacă va dori cineva să dea un leu, acesta va fi bine primit și înscris în Ceruri, dar că nu va fi cu supărare nici dacă nimeni nu va dori să se implice sau dacă alții vor avea în minte o altă campanie – în care se pornește de la zero și e nevoie, poate, de mai mult ajutor.

Eu, una, am spus întotdeauna bogdaproste și-am fost fericită de fiecare implicare în parte, de parcă aceasta ar fi fost pentru mine! Atât de mare e bucuria să poți intermedia o faptă bună, încât te bucuri și pentru un număr mare de oameni care oferă, și pentru un număr mai puțin mare. Important e să vezi că-i pasă cuiva și că dă cu tot sufletul. În campania ta sau a altuia, important e să vezi că mai există încă OAMENI – în fiecare zi!

Până ieri, vorbeam doar despre un singur cititor de Șapte pietre care a făcut o donație. Dar ce donație! Prima dată, a venit cu 200 de lei + tichete cadou, în valoare de 150 de lei. I-am spus din prima că e cam mult, dar pentru el n-a contat. Peste ceva timp, același om a venit și mi-a mai dat 200 de lei. Atunci l-am refuzat categoric. I-am zis că e deja prea suficient, că nimeni nu mai dăduse și că mi-e și rușine. Am primit replica: Păi, dacă nimeni n-a mai dat, mai dau eu – și pentru ceilalți. Nevoie este și niciodată nu-i prea mult, așa-i?! Și-am luat bănuții, și-am binecuvântat omul cel bun și, uite așa, am  putut spune că am adunat 400 de lei + 150 de lei, în tichete cadou. Mulțumesc, Dragoș! Din acești bani voi cumpăra mâine produse de igienă și rechizite!

Dar surprizele nu s-au terminat aici. Ieri am fost anunțată să merg și la Școala Nr. 13 „Alexandru cel Bun”, unde elevii de clasa a III-a ai doamnei învățătoare Alina Titiniuc au făcut o colectă, special pentru beneficiarii campaniei „Share-uim Globuri cu Suflet”. Când am ajuns la ei, în parcarea din spatele școlii, micuții stăteau încolonați, fiecare cu sacoșa lui cu bucurie – și cu zâmbet mare, specific puiului de om care simte că darul lui de suflet va aduce alinare altor suflete! Atât de tare m-a emoționat imaginea copiilor încât, deși am pozat-o în minte, am ratat momentul de a o poza și cu telefonul, pentru a o împărți cu voi.

Am pozat, însă, darurile. Calculate împreună, acestea însumează: nouă sticle de ulei, șase pungi de zahăr, cinci pungi de orez, cinci pungi de făină albă, două de mălai, una de sare, una de pesmet, două conserve de carne, 16 jucării de pluș, șase alte jucării, două puzzle-uri, două păpuși, un set jucării bebe, opt cărți, o gentuță, un caiet dictando, o iconiță, trei pachete șervețele și șervețele umede, două săpunuri, o periuță de dinți, două ciocolate, nouă eugenii, opt pachete de biscuiți și două pungi mari de jeleuri. Mulțumesc din suflet! Mulțumesc copiilor, părinților și doamnei învățătoare Alina Titiniuc!

Share-uim Globuri cu Suflet - campanie sociala Iasi

După ce voi face mâine cumpărăturile, voi crea 11 sacoșe pentru cele 11 familii din programul Casa Share. Iar de luni, alături de colegii bloggeri, fiecare pe echipe, cu tot-tot-tot ceea ce s-a adunat de la fiecare, vom merge să ducem bucurie și Globuri cu Suflet! Vom merge să anunțăm că Prunc Sfânt Se naște în lume – pentru noi toți, și pentru fiecare în parte!

[Colegii blogger care s-au implicat în campanie: Ionuț Durbaca, Diana Elena Lupu, Constantin Ciobanu, Florina Gabriela Pascariu, Ioana Dabija, Andreea Ignat, Costin Chirica, Gabriela Elena Mereuță, Bianca Ionel, Alexandra Ignat, Alexandra Alistar, Sorina Chirilă, Dragoș Bârgăoanu, Andreea Crețu, Matei Marian, Andrei Nistor, Simona Patraș, Viorica Picincu, Mihai-Alex Olteanu, Roxana Ichim, Dana Burlacu Visternicu, Diana Cătănoaia, Alexandra Bohan, Isabela Nitica, Alexandru Taradaciuc, Adelina Bohan, Irina Butnaru, Andrei Chisanovici.]

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *