Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte,  Şcoala părinţilor

Cum să faci dintr-un copil răcit un copil fericit

Update: Din păcate, Salina Terra Centrum s-a închis între timp. Însă informațiile și ideea de salină în timpul răcelii rămân în continuare adevărate și importante!

***

Țin minte că Maria tușea îngrozitor. Tusea ei devenea un adevărat chin la ora de somn, când trebuia să se întindă. Atunci, în disperare de cauză, am spus: Hai s-o facem și pe asta! Și-am dus-o la salină. Seara a venit cu o tuse și mai puternică și cu reproșuri din partea alor mei, c-am răcit-o mai tare când am scos-o din casă. Plus că… mă simțeam și eu un pic cu musca pe căciulă, pentru că la salină mai erau copii tușitori și mucoși – mediul perfect în care să stai o oră întreagă…

Totuși, a doua zi am mai citit, m-am mai documentat și, în ciuda nasurilor care se strâmbau în jurul meu, am hotărât să-mi duc din nou copila în acel loc. Încă o oră și apoi încă o tură zdravănă de tuse la somnul de noapte. O tuse care-a făcut-o să alerge de urgență la baie și să-și întoarcă mațele pe dos. A fost un moment complet eliberator pentru Maria – epuizată de oboseală și de atâta hurducat. În clipa în care ne-am întors în pat, a adormit instant. Problema e că noi n-am mai dormit toată noaptea, ca s-o putem verifica dacă mai respiră! Asta, pentru că de la tuse/ sforăit/ făcut ca locomotiva a fost o trecere atât de bruscă spre liniște și liniștire – încât nu știam cât să fie bucurie și cât să fie îngrijorare. Din fericire, starea ei chiar s-a îmbunătățit văzând cu ochii. Tusea s-a rărit, așezatul pe spate n-a mai fost o problemă, somnul și-a reintrat în drepturi!

A fost o experiență cu adevărat fantastică, pe care n-am cum s-o uit prea ușor! Au trecut de atunci mai bine de doi ani și mai multe abonamente la Salina TERRA Centrum, abonamente la sănătate, la plămâni curățați, la baterii pe care le-am reîncărcat cu succes!

Întâmplarea de mai sus este total adevărată, personală și testată și-am povestit-o fix așa cum s-a petrecut. Pentru că e normal să simți că lumea ți se clatină atunci când puiul tău nu se simte bine, pentru că e normal să fii temător și chiar neîncrezător în remediile prezentate a fi miraculoase – așa cum e perfect normal să-ți faci datoria de a încerca/ proba/ testa un anumit produs despre care afli că ar putea aduce în viața de familie un bine în plus.

Iar eu am testat – inclusiv pe pielea mea, nu doar pe a Mariei – și sunt încântată. De doi ani, Maria n-a mai ajuns la tuse din asta atât de urâtă. A mai răcit – dar mult mai ușor și cu vizite imediate la salină 🙂 – iar asta a însemnat inclusiv o reducere semnificativă a tratamentului medicamentos. Nu o să dau „vina” doar pe salină – e clar că, între timp a mai și crescut, mănâncă destul de sănătos, iar sistemul imunitar învață să lupte altfel – dar un ajutor în plus nu strică niciodată! Așa că TERRA Centrum a devenit aliatul nostru de nădejde!

Tot pronunț numele acesta, pentru că e de reținut. Saline mai sunt în Iași, dar salină terapeutică este doar TERRA Centrum. De ce? Pentru că aici efectele curelor de salinoterapie sunt similare celor obținute în salinele naturale, datorită microclimatului creat și menținut în parametri terapeutici. Așa se face că, deși spuneam că alături de noi mai vin și alți copii și adulți – unii tușitori sau mucoși – în salină nu ești în pericolul de a răci suplimentar. Acest lucru, deoarece sarea nu permite dezvoltarea culturilor microbiene. Sarea este aseptică și bactericidă, asigurând un mediu steril în interiorul salinei.

De ce scriu toate astea? Din inspirația pe care-o retrăiesc în această perioadă, când avem din nou abonament la salină :). N-ar fi frumos să păstrez asemenea informații doar pentru mine, nu-i așa? O altă informație prețioasă e că salina s-a mutat mai la centru – în clădirea Telekom de pe Lăpușneanu, strada Gavriil Musicescu nr. 6, lângă Biserica Banu.

Da, fix pe acolo ne petrecem noi serile – cu zâmbet, cu joacă și cu aer curat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *