Hopa tropa prin oraş,  Pentru suflet

Icoana Maicii Domnului de la Catedrala Mitropolitană din Iași

Icoana Maicii Domnului - Catedrala Mitropolitana din Iasi
Foto: Oana Nechifor/ Icoana Maicii Domnului de la Catedrala Mitropolitană

O icoană tare dragă mie. Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, din Catedrala Mitropolitană din Iași. E cunoscută drept „Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Socola”, căci acolo a fost așezată ea pentru prima dată… Acolo a plâns mult și vizibil, cutremurând pe cei care veneau să vadă minunea.

Lacrimile Maicii Domnului probabil că nu se opresc niciodată… dar nici lacrimile multora dintre credincioșii care vin să se închine la Mitropolie nu-și mai pun frâu, atunci când se întâlnesc față în față cu Mama. Am câteva momente foarte intense, petrecute înaintea icoanei acesteia. Mă leagă multe de ea – răspunsuri la întrebări și noi începuturi în viață.

Pure coincidențe – pentru unii care nu-și bat capul. Bucurii uriașe – pentru cei care simt să-și deschidă mintea și sufletul.

În partea stângă a Catedralei Mitropolitane din Iași, cam în aceeași linie cu racla Sfintei Parascheva – care este în dreapta – Maica Domnului ne veghează pașii. Ne mângâie și ne alină durerile, ne iartă și ne primește înapoi în brațele sale… oricât de nevrednici am fi de această cinste!

Aici puteți citi mai multe despre icoana pe care o cinstim astăzi, pe 1 februarie – și, în fiecare zi!

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *