Cerul şi pământul,  Hopa tropa prin oraş

Au înflorit cactușii la Grădina Botanică!

De fapt, ar trebui să vorbesc despre Expoziția de azalee și camelii de la Grădina Botanică. Dar am ratat startul de pe 13 februarie (e timp de vizitat, până pe 13 martie!) și, oricum, am scris și pozat suficient în alți ani  așa că avem cu ce ne îmbăta simțurile! 🙂 În plus, se știe încă de anul trecut faptul că expoziția a fost mutată pe vecie în cele două compartimente ale serei mai noi – din multe și justificate motive, ce țin de întreținerea plantelor. Cum spuneam și atunci, trebuie să învățăm să iubim florile în mediul lor chiar dacă, trebuie să recunoaștem, organizarea lor și forma de prezentare nu mai sunt la fel de uau față de modul în care fuseserăm obișnuiți.

Revenind la titlu, știrea mea de astăzi e alta! La pachet cu azaleele și cameliile fain înflorite, în seră veți putea să vă bucurați și de cactuși în floare! Se cunoaște, clar, că-s îngrijiți de experți! Pentru că am mai văzut cactuși la viața mea – în casa noastră și în casele altora – și o singură floricică, apărută din senin, era motiv rar și de maximă sărbătoare!

Cactusi la Gradina Botanica 1Cactusi la Gradina Botanica 2Cactusi la Gradina Botanica 3Cactusi la Gradina Botanica 4Cactusi la Gradina Botanica 5

În acest context, în perioada asta nu aveți voie să treceți nepăsători pe lângă zona în care sunt cactușii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *