D'ale jurnalismului,  Pentru minte,  România

Privește dincolo de aparențe

Am ascultat îndemnul „Privește dincolo de aparențe” și am făcut patru reportaje cu tineri de etnie romă. Am avut ocazia să-i cunosc relativ bine și să mă bucur de compania lor. După experiența asta, dacă mă întrebi cum sunt, pot să-ți spun în două cuvinte: OAMENI FAINI!

Oameni faini, ca tot omul fain, indiferent de etnie. Dacă eram prinsă în stereotipuri inutile și-n acuzații fără rost, mai aveam oare ocazia să intru în viața lor și chiar în casa și în familiile lor? Nu. Dar, așa, mă bucur că i-am cunoscut, că mi i-am făcut prieteni, că am ocazia să-i prezint oricând ca fiind exemple pozitive. De oameni, în primul rând. De romi și de români – tineri care-și doresc să fie, pur și simplu, ei înșiși.

Cele patru reportaje au fost publicate, alături de munca altor colegi de-ai mei, în două numere de revistă. Revistă ce se numește la fel ca și proiectul în care am lucrat – „Privește dincolo de aparențe” – proiect implementat de Asociația pentru Dezvoltare Continuă AD Plus și finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în Romania.

privește dincolo de aparențe

Intră pe link-uri! E de foarte bine!

Dacă vă doriți să (re)citiți în online despre prietenii mei, dacă vreți să priviți și voi dincolo de aparențe, puteți face asta din patru click-uri :).

* Alina Călin – medic rezident chirurg:Bisturiul nu ține cont de etnie

* Corina Mihăilă: Sex feminin, etnie romă – exemplu de reușită prin educație

* David Preda: Tradiție și partitură – două iubiri într-o inimă de rom

* Lavinia și Denisa Lupu: Startul corect nu ține de culoarea pielii

Mulțumesc, Marinela Marcu și AD Plus, pentru ocazia oferită! Mulțumesc doamnei Elena Motaș – pentru intermediere și ajutor în căutarea/ descoperirea personajelor de poveste! Mulțumesc, Alina! Mulțumesc, Corina! Mulțumesc, David! Mulțumesc, Lavinia și Denisa! Mulțumesc vouă și celor dragi ai voștri! Pentru tot! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *