D'ale jurnalismului,  Pentru minte,  România

Privește dincolo de aparențe

Am făcut patru reportaje cu tineri de etnie romă. Am avut ocazia să-i cunosc relativ bine și să mă bucur de compania lor. După experiența asta, dacă mă întrebi cum sunt, pot să-ți spun în două cuvinte: OAMENI FAINI!

Oameni faini, ca tot omul fain, indiferent de etnie. Dacă eram prinsă în stereotipuri inutile și-n acuzații fără rost, mai aveam oare ocazia să intru în viața lor și chiar în casa și în familiile lor? Nu. Dar, așa, mă bucur că i-am cunoscut, că mi i-am făcut prieteni, că am ocazia să-i prezint oricând ca fiind exemple pozitive. De oameni, în primul rând. De romi și de români – tineri care-și doresc să fie, pur și simplu, ei înșiși.

Cele patru reportaje au fost publicate, alături de munca altor colegi de-ai mei, în două numere de revistă. Revistă ce se numește la fel ca și proiectul în care am lucrat – „Privește dincolo de aparențe” – proiect implementat de Asociația pentru Dezvoltare Continuă AD Plus și finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în Romania.

priveste dincolo de aparente

Dacă vă doriți să (re)citiți în online despre prietenii mei, dacă vreți să priviți și voi dincolo de aparențe, puteți face asta din patru click-uri :).

* Alina Călin – medic rezident chirurg:Bisturiul nu ține cont de etnie

* Corina Mihăilă: Sex feminin, etnie romă – exemplu de reușită prin educație

* David Preda: Tradiție și partitură – două iubiri într-o inimă de rom

* Lavinia și Denisa Lupu: Startul corect nu ține de culoarea pielii

Mulțumesc, Marinela Marcu și AD Plus, pentru ocazia oferită! Mulțumesc doamnei Elena Motaș – pentru intermediere și ajutor în căutarea/ descoperirea personajelor de poveste! Mulțumesc, Alina! Mulțumesc, Corina! Mulțumesc, David! Mulțumesc, Lavinia și Denisa! Mulțumesc vouă și celor dragi ai voștri! Pentru tot! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *