Evenimentul,  OAMENI - în fiecare zi

Împreună pentru „cei patru”! (I)

Pe principiul bate fierul cât e cald sau, mai bine, nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi, am decis să vă prezint deja subiectul campaniei pe care o anunțam că va fi prima din 2014.

Așadar, în exclusivitate, avem o campanie la granița dintre ani – cu riscul de a a-i deranja pe cei care s-au grăbit să fie buni de sărbători pentru ca, apoi, să-și ia concediu până la Crăciunul următor :). Eu tot ce știu este că sunt înconjurată de OAMENI – în fiecare zi! Iar asta îmi dă putere și dorință de a nu opri motoarele pentru nicio secundă!

Logic, nu las de-o parte Globurile cu suflet! În această săptămână (joi şi sâmbătă, în principiu) voi ajunge, plină de daruri, la cele patru familii anunțate. Apoi, voi detalia, ca de obicei, informațiile despre tot ceea ce-am adunat, cum am cheltuit banii și cum au primit copiii surprizele! După cum estimez, măcar simbolic, Moșul va ajunge cu niște cadouri și la o a cincea familie.

La familia din noua campanie, pe care am intitulat-o Împreună pentru „cei patru”. Pentru a face, într-un fel, trecerea.

Cu siguranţă, au mai puţin decât mulţi alţi copii. Au, însă, totul pentru a răzbi în viaţă. Patru fraţi, alături de mama lor, răstoarnă munţii din loc prin talent, muncă şi determinare. Așa am început în Ziarul Evenimentul reportajul în care povestesc despre Antonia (13 ani), Alexandru (12 ani), Justina Teodora (9 ani) și Veniamin (8 ani).

cei patru

Fraţii Coşarcă sunt „cei patru”! Un întreg de bucurie, de copilărie, de efort, de muncă asiduă, de sacrificii, de împliniri. Priviţi, de multe ori, cruciş, neînţeleşi sau marginalizaţi – ei sunt, deopotrivă, aplaudaţi, lăudaţi, premiaţi. Sunt modele pentru oamenii de orice vârstă. Şi o palmă pe obrazul nostru, al celor care, la orice pas, găsim motive să ne plângem soarta.

Citește aici întrega lor poveste și dorește-ți să te implici! Nu cere nimeni ajutorul, dar niciun ajutor nu strică! Mama copiilor este o luptătoare și le oferă celor mici chiar mai mult decât poate, pentru a le fi bine. Însă, performanța implică uriașe costuri financiare. Lăsând-o singură pe mamă acum, când ne-am putea alătura în lupta ei – am deveni complici societăţii nedrepte. Care, prea puţin sprijină copii talentaţi – şi, care permite frângerea continuă de aripi…

Cea mai urgentă dintre probleme o reprezintă, la Antonia, lipsa ochelarilor. Există posibilitatea ca, direct în urma articolului din ziar, cineva să facă o faptă bună. Dacă nu – ochelarii vor fi, în campanie, prioritatea. Poți oferi și tu un bănuț, oricât de puțin! Pentru că, așa cum ne-am învățat, din puțin putem face minuni! Poți oferi o simplă pereche de șosete – pentru că fetele, la gimnastică ritmică, rup, în medie, câte două perechi pe zi, fiecare! Poți oferi și ceva dulce dar, fără exagerări, pentru că micii sportivi trebuie să aibă grijă la dietă. Sunt mici… dar, nu au nevoie de jucării – pentru că jocul lor este cu mult mai serios.

Dacă, în alte situații nu sunt de acord să dau bani direct părinților, acum cred că şi banii jos vor putea rezolva multe dintre probleme. Mama va ști cel mai bine cum să-i drămuiască pentru mese mai sănătoase, vitamine și suplimente alimentare, plata antrenamentelor, participarea la competiții.

La titlu, în paranteză, este pus (I). Asta înseamnă că va exista o a doua parte. La anul. Adică, în curând! Atunci, vă voi mai povesti despre copiii care pot muta munții din loc. Atunci, voi putea anunța un început timid sau vă voi spune că această campanie este deja în plină desfășurare! Cu Dumnezeu înainte și cu Maica Domnului ca ocrotitoare, sper și îmi doresc să fim, cu adevărat, împreună pentru „cei patru”!

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *