OAMENI - în fiecare zi

Globuri cu suflet pentru îngeri!

Colecta și oferirea darurilor s-au încheiat. Revin, în curând,

cu povești despre cum a fost. Mulţumesc!

***

Acum şi abia acum dau startul oficial Globurilor cu suflet. Acum, după ce am fost să văd cu ochii mei cazurile şi să fac „curăţenie” printre nişte informaţii. Şi răspunsul final, pentru această campanie, este acela că avem în vedere trei familii şi 11 copii.

[Vezi aici cum evolueză campania!]
În primă fază, erau două familii în plus. Uneia i-au fost luaţi micuţii în plasament, iar pe alta – după ce am (re)cunoscut-o, am tăiat-o de pe listă. Dacă ar fi fost să fac un compromis, l-aş fi făcut doar ca să nu pic rău în ochii voştri, prin scăderea numărului beneficiarilor. Compromisul ar fi însemnat, însă, cu mult mai mult. Eu nu pot să-mi permit să strâng din puţinul vostru şi să-l arunc pe apa sâmbetei. Aşa că, puţini şi buni sunt cei pentru care vom lupta până la final! Oameni care trăiesc în condiţii decente, părinţi care se zbat pentru copiii lor, copii mici şi plini de viaţă ori mai mari şi cu rezultate deosbite la învăţătură.

* Prima dată, azi am ajuns la o familie din Ciurea. N-am ştiut exact unde este  dar, dacă pentru cineva contează, atunci informez că se află în zona caselor mai puţin… colorate. Acolo am cunoscut pe:
Ionuţ Constantin – 8 ani
Alexandru Ştefan – 2 ani
L-am cunoscut şi pe tatăl lor. Pe mamă… n-am mai avut cum. În vara trecută, probabil şi din cauza depresiei postnatale, femeia şi-a pus ştreangul în gât. Ionuţ a fost cel care, după ce tatăl a găsit-o, a adus cuţitul cu care a fost tăiată funia…

Familia 1a

În ciuda a toate astea, copiii sunt de o veselie desăvârşită. Frumoşi şi destul de îngrijiţi. Tatălui nu îi este deloc uşor, dar e sprijinit, cât de cât. Cei de la primărie l-au angajat, de curând, ca om bun la toate şi i-au umplut acum curtea de lemne. Copiii merg la cămin şi la şcoală, apoi în centrele de zi, până la ora 16.00. Acasă, au o bucătărie şi două cămăruţe cu strictul necesar.

Familia 1b
Îi putem ajuta cu alimente, haine, rechizite, jucării, dulciuri, produse de igienă şi de curaţenie.

* Am fost, apoi, în Valea Adâncă, la Miroslava. Aici locuieşte tot un tată văduv – după ce soţia a murit, anul trecut, de cancer de col uterin. Are şase copii, dintre care doar cinci sunt şi ai lui. Micuţii sunt, în ordine:
Gabriel Armando – 15 ani
Marian Cătălin – 11 ani
Florin Sebastian – 9 ani
Narcis Emilian – 8 ani
David – 6 ani
Ana Maria Eliza – 5 ani
Familia are în construcţie, de şapte ani, o căsuţă. A mai fost ajutată, prin promovarea cazului în media locală şi naţională. Atunci a primit bani pentru continuarea casei, iar investiţia chiar se vede! Tatăl îşi dă interesul să le fie celor mici, cu adevărat, bine! Tot în campaniile precedente, copiii au primit şi câţiva saci de haine.
Deci, în prezent, hainele le-ar prisosi. Îi putem bucura, însă, cu alimente, dulciuri, rechizite, produse de igienă.

Familia 2aFamilia 2b

[Ca o informaţie suplimentară – în casa alăturată stau vreo cinci fraţi ai soţiei, cu tot cu ai lor copii. Deci, în curte mai sunt pe puţin zece micuţi care, chiar dacă nu fac parte din campania propriu-zisă, s-ar bucura să primeacă şi ei măcar o pungă de bomboane.]

 * Deşi mă plângeam că este greu, am fost şi în satul Suhuleţ, comuna Tansa. Pe drum (80 de kilometri), mi-a venit iar să plâng, dar dintr-un alt motiv. Atât de departe şi atât de uitat de lume mi s-a părut locul în care am ajuns încât, cu atât mai mult apreciez efortul părinţilor de a-şi ţine copiii în şcoală, la Iaşi.

Petrişor Mihail este elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”
Camelia Mariana este elevă în clasa a XI-a, la Liceul Tehnologic Economic de Turism
Gheorghiţă Floricel este încă elev în clasa a VIII-a, la şcoala din sat

Familia 3a

Petrişor nu era acasă, căci rămăsese în Iaşi. El este la un liceu de elită, iar asta nu-l împiedică să fie printre cei mai buni! Din contra! A terminat clasa a XI-a cu media 9.20 şi ceva! Părinţii au, de la toţi copiii, motive de mândrie! Şi un stres continuu, cauzat de plata chiriei în Iaşi, la cămin, de plata abonamentelor RATP, a mâncării, a drumurilor acasă…

Familia 3b

Tatăl are, de 17 ani, Parkinson şi, de parcă nu era suficient, a fost operat de cinci ori de hernie de disc. Cu toate acestea, este foarte bătăios şi energic. Alături de doamna lui, face totul pentru ca studiile copiilor să fie pe primul plan!

Spre aceste trei familii – atât de diferite şi, totuşi, cu atât de multe bucurii şi suferinţe în comun – trebuie să se îndrepte, în acest an, Globurile cu suflet! Lavinia, mama globurilor, ne este aproape. Noi suntem pregătiţi, deci…
Recapitulăm! De haine este nevoie, pentru două dintre familii dar, nu trebuie să exagerăm. Vă rog, însă, să nu treceţi cu vederea şi peste alte cadouri pe care le-aţi putea oferi. Un săpun, o pastă de dinţi, o ciocolată, un caiet, o cutie de creioane colorate, o jucărie, o sticlă de ulei, un pachet de făină – din pic cu pic, din orice pic de care ştim că este nevoie într-o casă de om – putem face, la final, o mare bucurie în preajma sărbătorilor! Un singur leu dacă sunteţi dispuşi să oferiţi, e important! Niciun strop de bunătate din partea voastră nu va însemna prea puţin! Pentru că ştiţi deja că, din bănuţul văduvei, în campaniile trecute, am reuşit să facem minuni!
Ocrotitorii acestei campanii sunt Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Ce alţi ocrotitori mai buni am putea avea, dacă nu pe ei şi pe toţi îngerii? Pentru a lupta, împreună, pentru îngeri de copii?! Pentru zâmbete de îngeri!
Să spunem start, din nou, şi-un mare Doamne ajută! Vorbim aici, prin comentarii, pe mail (anda_elena[@]yahoo.com), pe Facebook, prin prieteni… Astfel, la mine acasă se vor strânge, în primă fază, toate lucruşoarele! Acolo se voi poza, aranja, împărţi pe familii! Stop campaniei aş vrea să-i pun pe 10 decembrie. Pentru ca, până spre 15, maxim 20 decembrie, să apucăm să ajungem în fiecare sat, în fiecare casă. Eventual, să reuşim să  împodobim acolo şi  câte un braduţ. Şi să oferim minime condiţii copiilor şi părinţilor acestora să aştepte Crăciunul cu linişte şi lumină în suflete! 

UPDATE:
Bunătatea voastră nu cunoaște limite! Am probat asta! Astfel, tot ce-am strâns până acum și tot ce urmează să mai vină, până pe 10 decembrie, face posibilă creșterea numărului de beneficiari.
De aceea, azi îi adăugăm pe șase frați din Hermeziu, Trifești.
* Anca – 15 ani. Învață la un liceu din Iași. Visează să devină medic!
* Ana Maria – 13 ani
* Cătălina – 12 ani
* Andreea – 9 ani
* Gabriela – 7 ani
* Lucian – 3 ani.

familia 4

Copiii o au alături doar pe mamă, după ce tatăl lor i-a părăsit. Le plătește pensie alimentară – atâta timp cât are (și, dă Doamne să aibă mereu!) serviciu. Trăiesc într-o casuță neterminată, cu două camere și o cămară. Toată vara, mama lor a muncit cu ziua, dar acum e și mai greu.
Pentru a plăti internatul fetei care învață la Iași, mama nu mai are bani de lemne. Fetele rămase acasă adună în fiecare zi, din pădure, crengi uscate.

Vă mulţumesc! Vă mulţumesc că sunteţi OAMENI – în fiecare zi!

34 Comments

 • Dana

  Anda tu esti un exemplu pentru noi. Iti doresc putere si sanatate ca sa duci la indeplinire acest frumos gest.
  Mie imi raamane…familia de la Boureni 🙂

 • Ioana Tomulescu

  Buna ziua, vreau si eu sa va ajut, dar imi trebuie mai multe detalii, nu stiu exact cu ce dar vedem, cu hainute si mai vedem. As fi vrut sa devin voluntar in timpul meu liber, dar se pare ca in aceasta tara este cam greu, unele asociatii iti cer un cv si atit nici un raspuns dupa,asa dar daca aveti nevoie de ajutor va rog sa ma contactati.

  • anda_elena

   Mulţumesc. Orice ajutor, oricât de mic, este binevenit. Toţi cei care mă ajută sunt voluntari – dar în sensul cel mai curat şi fără interes cu putinţă :). Adică, eu nu am ce foaie să dau ca „dovadă” a voluntariatului, pentru că nu sunt decât un simplu om. Fară o asociaţie, organizaţie, fundaţie în spate.

 • Ioana Tomulescu

  AM inteles eu nu am nevoie de foi sau de dovezi eu chiar vreau sa ajut ziceam de voluntariat pt ca sint persoane care zic ca au nevoie de ajutor dar cind tu vrei fizic vorbind ,iti spun sec sa le trimiti un cv si gata.Ok daca puteti sa-mi spuneti cum pot sa trimit cite ceva sau daca pot sa ajut si altfel

  • anda_elena

   Da, din păcate, se întâmplă şi aşa. Trebuie insistat şi căutat în continuare. Sigur sunt şi asociaţii care v-ar primi cu braţele deschise! Dacă sunteţi din Iaşi, ne putem întâlni. Propun să mutăm discuţia pe mail, pentru a stabili detaliile.

  • anda_elena

   Bună ziua. Pentru moment, totul se strânge la mine acasă. Dacă sunteţi din Iaşi, aici, pe mail sau pe FB stabilim, de comun acord, o modalitate pentru a ne întâlni. Cei care au vrut să doneze bani, mi i-au dat în mână sau au cerut datele contului. La fel, am primit prin poştă sau curier pachete de la oameni de bine din alte judeţe şi chiar din alte ţări.

   Pentru fiecare ban sau lucruşor primit fac liste, poze şi tot ce este nevoie, ca procesul de donaţie să fie cât mai transparent cu putinţă.

  • anda_elena

   Cei din afara Iaşului, unii chiar şi din afara ţării, au trimis în campaniile trecute pachet prin poştă/ curier sau bănuţi pe card ori PayPal. După cum îi e mai uşor fiecăruia… Adresa de acasă, la fel ca şi contul le dau pe mail, în privat. Mulţumesc!

 • Carmen Holbanel Rotariu

  Am facut un mic inventar a ceea ce pot sa donez, acum nu sunt intr-un moment foarte propice financiar dar macar cat pot. Am o pilota de toamna nou-nouta si o cuvertura buna, nu e noua dar arata bine ca e doar putin folosita. Si pe langa astea ce mai pot face rost. Lasati-mi un mesaj pe contul meu de facebook fiindca intru zilnic. Pana ne vedem mai gasesc ceva sa completez la pachet.

 • Amalia Dinut

  Buna, as vrea sa donez niste bani din Canada, sau as putea sa cumpar ce aveti nevoie direct de pe un website din Romania care sa livreze unde trebuie. M-a impresionat povetea cu cei 2 baietei ai caror mama s-a sinucis, probabil datorita depresiei post-partum.
  Da-mi te rog, detalii in ce directie sa procedez ca sa ajut.
  Merci mult,
  Amalia

  • anda_elena

   Mulţumesc pentru dorinţa de implicare!
   Dacă doriţi să trimiteţi bani, cel mai simplu este pe contul meu de PayPal. Dacă vreţi să faceţi direct cumpărăturile, vă dau adresa de acasă.
   Pentru ambele variante am să vă scriu acum un mail, cu datele personale! Mulţumesc încă o dată!

 • Ecaterina

  Buna,

  Vreau si eu sa ma implic. Trimit maine un email catre echipa mea sa vad daca mai gasesc persoane doritoare si apoi revin cu un email.

  O seara frumoasa!

 • Monica

  Anda, ti am lasat mesaj si pe Fb. Familia din Ciurea e vecina cu parintii mei. Le cunoastem situatia si i ajutam cum putem (dar asta e altceva). Daca in aceasta campanie pot fi de folos cu ceva (De dus bagaje, informatii, etc.) astept un semn.

   • Monica

    Trebuie !! Mai ales ca Stefanel e cu o saptamana mai mic decat fetita mea. Ultima data cand i-am vazut, acum 2 saptamani, mi-a rupt sufletul bucuria ca i-am dus bibe noi (pe langa multe hainute, scutece, etc… ca se pregatea pt prima lui zi la cresa, pt o noua viata) .
    PS > sa stii ca, chiar au parte de oameni buni in jurul lor.

 • COJOCARU ELENA

  E o mare problema la multe familii chiar si cu ambii parinti cu salarii minime si cu copii in scoli.Nu putem sa cumparam manuale rechizite etc.As pleca din tara dar nu ma indur sa las copii sa-mi simta lipsa .Au mare nevoie de noi .

 • Adriana

  Buna. Cunosc o familie foarte necajita cu multi copii si o mama care se chinuie sa-i creasca. Eu am incercat sa-i ajut cum pot. Am vazut ca te chinui sa ajuti oamenii, voiam sa te intreb daca poti include inca o familie pe lista ta. Daca se poate astept un raspuns pe mail.

  • anda_elena

   Bună. Trimite-mi pe mail mai multe detalii. Nu pot promite că-i includ în campania asta… pentru că, na… sunt pe finalul stângerii de fonduri şi trebuie să termin cu bine acţiunea pentru aceste trei familii, anunţate deja. Pe care lumea le-a cunoscut şi pentru care unii au donat chiar preferenţial.
   Însă, cunoscând mai în detaliu cazul la care te referi, îl pot „promova” în rândul prietenilor sau îl pot prelua chiar eu, într-o campanie următoare. Mulţumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *