Pentru minte

Celulita la vedere – o plăcere!

Astăzi, în parc, se plimba o copilă frumoasă rău de tot! Avea cam 20 de ani. Pe un trup zvelt – tronau un tricou și o pereche de pantaloni de blugi scurți, cât se poate de scurți. Toată lumea întorcea capul după ea și… ZBANG!!! La spate, două palme deasupra genunchiului și până la fund (pe jumătate gol)… avea o super celulită!

Tot dragul și toată admirația de dinainte se transformau în uimire, comentarii răutăcioase sau măcar un brrrr!
Pe mine, momentul ăsta m-a întristat. Nu m-am simțit mai bine, folosind principiul: Uite, și ea are celulită! Căci, știi ce? Pentru marea majoritate a femeilor – celulita e o problemă firească. Secretul e să știi să-ți maschezi defectele.
N-ar fi fost nevoie ca tipa asta să-și pună un sac din cap până în tălpi ci, doar un pantalon cu 20 de centimetri mai lung. Și ar fi arătat bestial!
Din păcate, a procedat la fel ca unele fete, care-și cumpără bluze cu spatele gol – uitând că, în acea zonă, natura le-a înzestrat cu un vizibil strat de puf/ păr.
Nu știu ce-i mai trist. Că fata nu are o oglindă bună acasă, că nu este conștientă de unele defecte, că nu știe să-și ascundă defectele… ori că n-are o mamă care s-o îndrume, ori măcar o prietenă de la care sa accepte un adevăr, oricât de dureros ar părea acesta.

Citește și:
*** Pentru fetele deștepte și cu sânii mici
*** Astăzi m-am trezit cu silicoane

11 Comments

 • Alexandra Bohan

  Cred ca ti-am mai zis c-am citit o chestie draguta pe net care zicea ca lungimea fustei (sau a pantalonilor scuti, dupa caz) trebuie sa fie cu doua degete mai jos de locul in care se termina celulita. 😉

 • Nicoleta

  Da’ de unde! Sunt persoane de gen biologic feminin care au sarit binisor de 30 si nu- si fac probleme….ce pretentii sa avem de la adolescente?!
  Pe bune! Am vazut intr-o zi o doamna in piata Nicolina defiland printre tarabe- si cu sot alaturi- si ma gandeam ca o fi cu masina, numai in piata etaleaza ce ar fi trebuit acoperit, da’ de unde! Fara greturi, indigestii a purces la drum pe ulita mare ca si cum era pe plaja la Mamaia. Asa ca nu va mai minunati, adaptati-va pana nu va exclud „modernii, aerisitii, intelectualii de carton si afaceristii de tinichea”. Si inca ceva: la unele domnisoare li se potriveste zicerea „Fii frumoasa si….taci!” si noi adaugam…” si daca ai fundul gol, arata macar ca ti-e capul plin” si-ti acceptam celulita.

 • Dan

  Cel mai grav este faptul ca cei mai multi oameni nu inteleg ca celulita nu este un defect. Ca nu trebuie sa ne rusinam cu noi. Cum ar fi ca toti chiorii sa-si acopere ochii cu probleme, toti schiopii sa poarte proteze estetice doar de ochii celorlalti, toti cei cu chelie sa poarte peruci, tote femeile cu sanii mici sa poarte sani falsi, toate persoanele cu burta sa se stranga in corsete…Ce ar fi sa ne acceptam asa cum suntem si sa ne consumama energia pe aspecte mult mai importante?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *