Publicitare

Inelar în proces de ocupare

Mie nu prea-mi plac bărbații care poartă bijuterii. Împopoțonați cu cercei, lanțuri, brățări sau nu știu câte inele – mi se par că ies prea tare în evidență… La polul opus, ador bărbații simpli, pe inelarul cărora tronează o verighetă! Departe de a-i considera oropsiți sau marcați, încerc să-i consider fericiți și împliniți.
Cineva îmi vorbea despre verighete, ca despre niște cătușe. Și-o ținea pe-a sa până când, în sfârșit, s-a… încătușat. Atunci a înțeles că, pentru un bărbat, la fel ca și pentru o femeie, inelele acestea deosebite sunt doar un simbol. Ideea de a le arăta în public este o mândrie și o recunoaștere a statutului dobândit. Pot fi scose de pe deget, pitite prin buzunare ori prin sertare – dar, gesturile de acest fel nu anulează însemnătatea lor. Nu anulează sfințenia, jurămintele, nici dorințele pe care, la un moment dat, cu inima deschisă – ni le-am asumat.

Mi-e drag să-mi privesc verigheta. La fel de drag îmi este să-mi ciocnesc verigheta de cea a lui George. Clinchetul produs este motiv de aduceri aminte şi, în acelaşi timp, de conştientizare a responsabilităţilor pe care le avem.
În această perioadă, alături de un bun prieten, am tot luat la puricat site-urile de… specialitate. Mi-am îndulcit privirea şi simţurile printre verighete La Rosa. Greutatea de a alege un model pe toată viaţa este, până la urmă, cea mai simpatică dintre provocări. Un început al urcuşului. Un început care se vrea a fi făcut, bineînţeles, cu dreptul. Prietenul meu priveşte diferite modele, dar se întoarce, mereu, pe aceeaşi pagină. Am impresia că nunta la care voi participa în curând va avea în prim plan verighete Zaniya! Îmi surâde alegerea şi, într-o bună măsură, o împărtăşesc. Prietenul meu va avea, astfel, prima şi singura lui bijuterie. Pe deget. Iar pe Ea, o va avea mereu alături. La rândul lor, el şi ea îşi vor ciocni cu subînţeles verighetele… şi vor veghea la pregătirea altor nunţi.
Şi, fiecare dintre noi vom încerca să învăţăm, mereu – de la verighetele noastre. De la perfecţiunea cercului pe care-l formează.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *