Publicitare

Amintiri peste timp

Prima dată, am văzut invitaţii pentru botez handmade la o prietenă din străinătate. Ideea asta mi s-a părut fabuloasă. Pentru că scrisorica era copilăroasă şi dulce, frumos personalizată şi grabnic dătătoare de zâmbet! Mă gândeam, pe atunci, că va mai trece o viață până când munca unor mâini dibace va ieși la lumină și pe aici, la noi.
În prezent, mă bucur să descopăr că avem posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de modele, pe gustul şi pe buzunarul fiecăruia. Pentru un bebe abia venit pe lume, în această perioadă am scotocit și eu printr-o adevărată colecţie de invitaţii de botez! Mărturisesc că mintea şi sufletul mi-s pline de alegeri şi de idei – inclusiv pentru viitorii copiluţi ce se vor intersecta cu vieţile noastre! 🙂
Oferta e variată. Şi, poate cuprinde chiar și plicuri pentru bani şi mărturii de la botez! Oferta trebuie să includă, bineînţeles, bucurie și dragoste mare pentru noul venit în lume. Stări şi sentimente care nu ar trebui să se piardă niciodată – pentru că rolul lor este să crească, de la zi la zi!
Timpul trece mai repede decât ne-am putea imagina. Şi, în lupta cu timpul, de multe ori nu ne rămân decât amintirile din suflet și amintirile palpabile. De aceea, o invitaţie la botez sau o mărturie sunt mai mult decât importante. Pentru că știi că le ai dintr-un moment anume – unul minunat, de atunci de când ai participat la creștinarea unui suflet. În plus, ele te ajută să conștientizezi că omulețul – mare acum – a fost cândva mic, mic de tot!
Lucrușoarele handmade făcute special pentru un botez, ori pentru o zi aniversară, sunt toate atât de năstrușnice și de simpatice, încât îți vine să le cumperi și numai așa, în loc de bibelou. Sunt jucării firave, dar suficient de trainice. Sunt la fel precum copilașii pentru care au fost concepute. Tocmai de aceea, ele își găsesc un loc aparte – în lada cu zestre a micuțului. Alături de poze multe, de jurnal, de conturul mâinii și al piciorușului, de o șuviță de păr – o invitație sau o mărturie de botez sunt parte din viață. Atât de valoroase, încât vor stârni, oricând, zâmbet și lacrimi.

Toate-au fost la timpul lor/ Ceva exagerat…/ Anii au trecut în zbor/ Și, lumea le-a uitat!… Bunica, însă, le va putea arăta nepoților o bijuterie de la botezul la care ea însăși era un prunc. Și, ce frumos va fi atunci!…

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *