Hopa tropa prin oraş,  Pietre...,  România,  Te-Ve(de),  Vorbe de duh

V0tează p0p0rul cu televiz0rul

Uneori, mă sperii puţin. În alte dăţi, sperietura e amuzantă, iar când e de naşpa – mă ia cu palpitaţii. Acum… nu ştiu ce să spun. Chiar nu ştiu ce variantă să aleg! 🙂
Am scris mereu, mai mult de rău decât de bine, despre toate partidele şi toate culorile. Aşa că, e clar, n-am un preferat. În schimb, am reuşit, cu graţie!, să-mi atrag câte o sprânceană încruntată de la fiecare dintre nenii şi tăntiţele de sus.

Ca să explic de la ce m-am luat, anunţ că azi a fost mare circ mare, mov la culoare, cu PP şi DD şi zeci de (în)nebuni(ţi) – domni şi doamne oteviste, care-şi aclamau prinţul! Prinţii – mai bine spus. Adică, pe primarul de Iaşi – Daniel Oajdea şi pe preşedintele României – Dan Diaconescu!
N-am avut onoarea să particip la momentul festiv, dar m-am delectat cu nişte poze de pus în ramă! Am râs copios, apoi mi-am dat două palme, uitându-mă în monitor şi sperând la un coşmar – nu la o realitate atât de plină de pupi şi de îmbrăţişări de la toate fanele de PP şi DD…
De felul meu, n-am nimic cu aspectul oamenilor. Că mă uit la faţa mea, şi-mi trece. Dar, toate doamnele de acolo, trecute rău de prima tinereţe şi excitate peste măsură mi-au stârnit zâmbet şi sperietură şi palpitaţii şi greaţă şi… mai ales, groază! DD, însă, a strâns din dinţi şi a mimat bine, numindu-le pe dudui amantele sale şi cerându-le într-o căsătorie… colectivă! Oare… ca să facă cât una bună?!

Faza e că noi râdem, glumim… şi în timpul ăsta mult prea multe voturi se îndreaptă spre un zero-ecran de televizor. E grav! Şi, totuşi, e lumea în care trăim!
Lumea în care lui DD i se închină poezii pe sferturi de foi de matematică:

DOMNUL DAN DIACONESCU
EŞTI UN ÎNGER
SALVATOR
PROTECTORUL
TUTUROR
DE ACEEA CU RESPECT
PREŞEDINTE 
VĂ ALEG
SUCCES
(SEMNEAZĂ RODICA, PENSIONARĂ, IAŞI)

Lumea în care l-am auzit pe un bunic spunând: Dom’le, Caragiale se răsuceşte în mormânt!…

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *