Te-Ve(de),  Vorbe de duh

Românii au talentul trucat?!

Am scris suficient, de-a lungul celor două ediţii de Românii au talent. Şi consideram că nu mai este nevoie. Astăzi, la atâtea zile după marea finală, scriu din nou. Ce mă (mai) determină să bat în tastatură? Nebunia unora, care se isterizează doar de dragul de a fi Gică contra.

Cred că în finală au ajuns, în proporţie de 80 la sută, oameni care meritau. Cred că primii trei erau hărăziţi să fie pe podium. Cred că talentul lor nu are legătură cu ceea ce fac ei în timpul liber și, dacă ar fi să judecăm după orice, la fiecare dintre noi s-ar găsi o bârnă în ochi.
Deci, să ne limităm strict la concurs. A câștigat Cristian Gog. Ok. Bravo lui! A câștigat prin niște chestii care îmbină magia și iluzionismul şi… habar n-am ce altceva. S-a jucat cu mințile noastre, a vrut să facă spectacol și i-a reușit! A câștigat. Ok, din nou! Acum apar niște unii, care mă anunță, vezi, Doamne!, că Gog a folosit trucuri pentru realizarea numerelor lui! Pe buneeee?! Mi-ați zdruncinat din temelie credința, să știți! 🙂
Chiar au existat oameni care și-au imaginat că Gog e vreun dumnezeu, că le face pe toate strict prin puterea minții lui? Dacă da, dragii mei, serios că aveți nevoie de un consult medical! Dacă nu v-ați imaginat asta și măcar ați bănuit că spectacolul a fost o făcătură bine lucrată – atunci de ce vă isterizați acum? Chiar credeți că trucurile, dacă sunt scrise și pe google, le poate face oricine? Atunci, de ce nu le faceți voi? Nu aveți nevoie de un câștig mare sau doar vreți să vă păstrați… puri?

Cred că trucuri știu mulți, însă prea puțini sunt capabili să le pună în scenă, așa cum a procedat Cristian Gog. Iar asta face diferenţa dintre teorie şi practică, dintre presupuneri şi realitate. Eşti în stare să fascinezi? Să nu te bâlbâi pe scenă şi să nu-ţi demaşti trucurile? Atunci, da, ai şanse să fii câştigător! Restul?! Restul e format din nişte chinuiţi, care au ceva noroi prin buzunare şi vor să se descotorosească de el.

[Din aceeaşi categorie mai poţi citi:
* Românii cu talent au bun-simţ
* Şi românii altfel au talent
* Românii au talent – în a râde unul de altul
* Românii au talent – în a-şi face publică nebunia
* Românii au talent – marea finală în ritm de hip-hop]

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *