Pentru minte,  Publicitare

Paza buna trece primejdia rea

Vremea nebuna din ultima perioada a insemnat – sper! – o lectie pentru toti soferii! Iarna e imprevizibila, iar masurile de siguranta in trafic trebuie luate inainte de a se ajunge intr-un impas ori de a fi, Doamne fereste, prea tarziu. Oare nu s-a mai saturat nimeni sa fie luat prin… surprindere? Luat prin surprindere, cu anvelope de vara, in nametii lui ianuarie si februarie?
Nici de la oameni nu stii la ce sa te astepti, d’apoi de la vreme!? Poate ca nu e intotdeauna nevoie de anvelope de iarna, dar e mult mai prudent sa le ai, in sezonul rece. Pentru ca, nici nu stii cand trebuie sa pleci urgent de acasa, la un drum mai lung decat pana la alimentara din colt. Pentru ca, nu stii cum va fi maine… si, pentru ca, mai mult ca sigur… vrei sa traiesti si poimaine!

Sa cumperi anvelope reprezinta, intr-adevar, o grija si o cheltuiala in plus. Dar, ele vin la pachet cu masina si cu responsabilitatea ta de sofer. Asa cum nu iesi iarna din casa doar in camasa, asa cum nu iti pui vara cojoc… la fel, trebuie sa fii atent cum iti echipezi partenerul de drum! Pentru a parca seara, in fata blocului, si pentru a multumi pentru o noua zi fara incidente, trebuie sa te implici si tu si sa-ti pese!
Daca ne-ar pasa, tuturor si fiecaruia in parte, schimbarile in bine nu ar intarzia sa apara. Stiu ca nu doar anvelepele nepotrivite sunt cauza unor accidente. Dar, e putin lucru sa indepartezi una dintre cauze?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *