Umanitar

Luptă cu viaţa!

Am învăţat, în ultima perioadă, că fiecare ban contează. Că banul meu, singur, nu are nicio valoare. Dar, că banii noştri, ai fiecăruia în parte, puţini, puşi la un loc, pot face minuni. Minunea supremă nu înseamnă adunarea unei sume uriaşe – ci salvarea unei vieţi.

Am mai învăţat că, pericolul de-a descoperi că suferi de o boală pândeşte la orice colţ. Şi la orice vârstă. Oricât de sănătoşi părem astăzi, mâine putem primi o lovitură. E greu când există posibilitatea de a te ridica, dar pentru asta ai nevoie de sprijinul semenilor. E greu – pentru că sunt atâţia şi atâţia în stituaţia ta. Şi e greu, pentru că, cei din jur sunt, de multe ori, prea ocupaţi, prea săraci, prea grăbiţi ori… pur şi simplu şi-au pierdut bucuria de a mai crede în minuni. Privesc spre tine şi speră că te vor ajuta alţii… Şi se roagă ca ei să nu ajungă niciodată în situaţia ta…

Un tânăr spre care se priveşte astăzi este Andrei Burlică. Un absolvent exemplar al Colegiului „Costache Negruzzi” din Iaşi, un student la început de drum – al Facultăţii de Informatică de la Universitatea „Al. I. Cuza”.  Are 19 ani şi aplazie medulară în formă severă. Boala lui e caracterizată printr-o rarefiere a măduvei osoase, manifestată prin diminuarea numărului de globule roşii, de globule albe şi de plachete. Poate spera la o viaţă normală – dacă s-ar efectua, în Israel, un transplant de celule stemOperaţia costă 250.000 euro. Iar părinţii sunt profesori…


Trebuie să încetăm să privim… şi doar să privim! Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca sansa la viaţă să fie una reală! Chiar dacă banii noştri sunt puţini, ei înseamnă mai mult decât nimic! Pic cu pic, se face marea! Marea, în cazul acesta, e viaţa lui Andrei! Tinereţea, viselele lui, viitorul – toate sunt astăzi în mâinile noastre! Să nu irosim şansa!

Donaţiile se pot face în contul RO91BRDE240SV35564162400 – cont curent în lei, deschis la BRD pe numele BURLICĂ ELICA LĂCRĂMIOARA. Pentru mai multe informaţii, poţi suna la numărul de telefon 0735 179 181.

Vezi aici dosarul medical al lui Andrei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *