Competiţii

30. Hibrid – pentru copiii viitorului

Trăim într-o lume aflată în continuă mişcare. Vremea nu ne cruţă. Distanţele se măresc, dar ne dorim ca timpul în care trebuie să ajungem dintr-un loc în altul să fie cât mai scurt. Nu mai putem şi nu mai vrem să mergem pe jos. Aşa se face că, numărul maşinilor creşte uimitor, de la o zi la alta. Din păcate, la fel de mult creşte şi gradul de poluare. Aerul devine irespirabil, iar ziua de mâine capătă nuanţe sumbre.

Undeva, se strecoară o eroare. Mâncăm, cică, eco, dar consumăm benzină la greu. Vrem să le oferim un viitor verde copiilor noştri, dar tăiem pădurile şi parfumăm existenţa cu CO2. Nu e suficient să visăm frumos! Chiar trebuie să devenim responsabili şi echilibraţi pentru a lăsa lumea – moştenire unor noi generaţii!
În lupta noastră avem, deja, aliaţi puternici. De marcă şi de mare ajutor mi se par cei de la Toyota. Pentru că Toyota a dat startul tehnologiei hibrid. În acest context, Prius este primul model auto, de serie. O tehnologie avansată, uşor de manevrat – o minunăţie! Sistemul revoluţionar hibrid neintegral combină tehnologia unui motor convenţional pe benzină, de 1,8 litriWT-i, cu două motoare electrice, alegând lin între ele, în timp ce conducem. Permite chiar şi condusul în mod exclusiv electric, ceea ce e foarte, foarte tare!
La volanul unei asemenea maşini, aproape că mă simt în viitor! Privesc în jur şi încerc să fac un calcul. Dacă eu, de la volanul unui Prius, reuşesc să reduc simţitor emisiile de CO2 şi consumul de carburant, ce s-ar întâmpla dacă jumătate dintre automobilele care circulă astăzi pe străzi ar fi înlocuite cu Toyota Prius? Nici întrebarea, nici rezultatul calculelor nu sunt de domeniul SF-ului. Pentru că, spre asta trebuie să ne îndreptăm! Din ce în ce mai mulţi oameni vor alege tehnologia Hybrid Synergy Drive. Vor alege viaţa, condusul responsabil şi economic, prezentul şi viitorul.
Maşinile hibride vor schimba regulile industriei auto, dar şi comportamentul fiecărui şofer. Deplasarea silenţioasă şi complet ecologică vor fi la mare căutare. Benzina va dispărea încet, încet de pe locurile fruntaşe pe care le ocupă astăzi. Oameni şi maşini, alături de Toyota Prius, vor lupta pentru copiii ce vin din urmă. Pentru aer curat şi pentru tehnologii ale viitorului! Tot mai multe firme vor dori să ţină pasul cu cei de la Toyota şi cu stilul de şofat eco. Iar şoferii vor trebui să fie nu doar… la modă, ci şi conştienţi de faptul că viaţa copiilor noştri va fi mai oxigenată, ori nu va fi deloc…

[Postarea de faţă este a 30-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *