Competiţii

22. Femeia din mine – fatală şi practică

Cine mă cunoaşte, ştie că-s o femeie mai altfel. Mă simt mai bine în pantaloni largi şi în bocanci, decât în rochii şi pantofi cu toc. Îmi place mai mult să repar prize şi să bat cuie, decât să gătesc sau să împletesc. Nu mă îngrijorez prea mult pentru siluetă şi, dacă vreau să mănânc o ciocolată, pornesc la atac fără regrete. Vorbesc şi râd în public, nu mă jenez să strâng mâna, bărbăteşte, şi să cunosc noi oameni. Nu mă machiez decât în cazuri excepţionale. Atunci, alţii mă ajută, pentru că eu aş putea, mai degrabă, să-mi scot ochii, decât să-mi colorez, frumos, pleoapele. Şi… pentru a completa caracterizarea mea de femeie fatală – clar, urăsc momentele în care trebuie să-mi cumpăr haine! Adică… hainele îmi plac, dar ideea de a porni la colindat n-şpe mii de magazine, de a proba zeci de toalete, de a compara, asorta, calcula… mă scoate din minţi încă de dinainte de a pleca de acasă!

De aceea, de multe ori prefer să-mi iau ceva, atunci când văd, îmi place şi am bani. Atunci când nu-s ieşită special pentru a-mi înnoi garderoba. În acest context, hypermarket-urile sunt cele mai bune prietene ale mele. Acolo ajung foarte des, pentru a cumpăra de-ale gurii, dar şi jucării, cărţi, detergenţi, cosmetice… de toate, multe şi mărunte. Normal că vizitez mereu şi raionul de confecţii! Uneori grăbită, alteori cu mai multă curiozitate şi dorinţă de a mai avea ceva nou: un tricou, o cămaşă, un sarafan, un halat de baie, o căciulă, o pereche de cizme… Cumpărăturile pentru mine se fac în funcţie de banii pe care-i am şi de nevoile din acel moment. Puţin cu puţin, se tot adună.
Aşa se face că, în momentul în care umblu în şifonier, 80 la sută dintre haine sunt cumpărate din magazinele mari. De la trening şi până la piesele mai elegante, de conferinţe sau petreceri, toate au o istorie din asta, împletită cu zacuscă şi iaurturi, cu zahăr, ulei, orez, paste, peşte, fructe, lapte, balsam de rufe şi cremă de ghete. Mi se pare atât de practic să probezi o haină într-un hypermarket, încât cred că existenţa unui raion de îmbrăcăminte într-un asemenea loc este o soluţie de nota zece pentru femeile mai speciale… aşa ca mine! 🙂 Calitatea e bună, iar preţurile sunt accesibile. Pot să mă desfăşor în voie, fără să suport privirile vânzătoarelor din alte locuri, care aşteaptă crispate să cumpăr şi mă asaltează cu întrebări aparent ajutătoare, dar enervante, imediat ce-am intrat în magazin. În aceste locuri, sunt liberă! Ce-aş putea să-mi doresc mai mult?

Singurul lucru pe care l-aş vrea, ar fi existenţa unui real,- în Iaşi. Pentru că postarea asta este inspirată de răsfoirea unui catalog de vestimentaţie real,-. Am văzut atât de multe lucruri frumoase, practice, comode, încât aş putea să cumpăr câte ceva pentru toată familia mai ales acum, în preajma sărbătorilor! Culorile predominante ale colecţiei sunt şi ele pe placul meu! Nuanţe de gri şi de violet, deopotrivă elegante şi moderne, se îmbină minunat în croiala sacourilor, cămăşilor, vestelor, bluzelor, rochiilor, jachetelor, tricotajelor şi articolelor de jeans. Pentru Maria, deja am pus ochii pe nişte bluziţe colorate şi vesele, care s-ar asorta de minune cu inocenţa şi drăgălăşenia ei.
Catalogul celor de la real,- este dovada supremă că în hypermarket-uri se pot găsi şi cumpăra haine de calitate, moderne, atât pentru ţinutele business, cât şi pentru cele casual sau elegante. Existenţa mea, a unei femei care preferă să-şi petreacă mai mult timp alături de cei dragi şi mai puţin bântuind prin magazine este luminată de astfel de oportunităţi! real,- şi alte hypermarket-uri mă susţin în ideea mea despre viaţă: pot fi o femeie completă, fără să-mi irosesc toată existenţa pe drumuri, fără să vizitez constant fiecare cabină de probă din oraş!

[Postarea de faţă este a 22-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *