Ale tinereţii valuri,  Din online,  Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte

Ajută-mi prietenul să renască!

Locuiesc în Alexandru de când mă ştiu. Pasarela este un reper al existenţei mele. Am trecut pe aici de mii de ori. Şi spun asta fără nicio exagerare.

Pasarela pietonală face legătura dintre cartierul nostru şi gară, implicit – dintre cartier şi Centru, Copou şi multe alte locuri din Iaşi. Pe pasarelă mă întorceam de la liceu, pe pasarelă plecam şi veneam de la facultate, din plimbări, de la muncă. Acum, îmi retrăiesc copilăria pe pasarelă, când merg cu Maria să vedem trenurile, să facem din mână la oameni, să ascultăm trăncănitul paşilor.

De fiecare dată sunt alte trenuri, de fiecare dată sunt alţi şi alţi oameni. Până când şi atmosfera diferă. Numai EL, prietenul meu de 28 de ani şi mult mai bătrân de atât, e mereu acolo, neclintit, la întâlnire. Un turn în care mă visam prinţesă, un turn care mă fascina prin faptul că îmi aţintea privirea de fiecare dată, jumătate din drum, apoi mă urmărea discret, ca un paznic, până ajungeam la scări. EL – un reper, o constantă, un vechi castel de apă.

Deşi a făcut parte din vieţile multora, se pare că nu prea-i mai pasă cuiva de EL… De aceea, am fost încântată să aflu că Turnul Nostru poate renaşte! Poate! Şi tu poţi să contribui la asta! Citeşte cu atenţie!

Cu siguranţă ai auzit, măcar în treacăt, despre Proiectul Pepsi Refresh. O provocare de a da un refresh la ceva, la o bucăţică dintr-un oraş. Cel mai creativ refresh al vieţii urbane, cu cele mai multe voturi, poate câştiga 20.000 de dolari – bani necesari pentru a transforma un plan în realitate!

În acest context, am aflat despre ideea unor oameni pe care nu-i cunosc, dar pe care îi admir pentru obiectivul ales şi pentru dorinţa de implicare! Ei, prin proiectul Turnul Nostru, vor să-l transforme pe prietenul meu într-un reper al Iaşului. Vor să-i ofere o nouă faţadă, dinamică, câteva display-uri cu informații utile și – foarte important! – lumină pe timpul nopţii! Pasarela e tranzitată continuu şi mesajele informaționale ar avea impact şi ar ajuta pe mulţi. Iar lumina ar face drumul mai uşor prin noapte pentru că, trebuie să recunosc, pe cât mi-e de dragă pasarela ziua, pe atât de mult mă înfioară, o dată cu lăsarea întunericului.

Citeşte mai multe despre proiectul prezentat: aici.

Dacă-ţi place ideea şi dacă vrei ca premiul să ajungă la Iaşi, votează! Nu te zgârci, anunţă-ţi si prietenii! Cu siguranţă, mulţi dintre ei – ieşeni, studenţi în Iaşi, trecători prin oraşul celor şapte coline – au măcar o amintire de pe pasarelă. Şi cunosc Turnul Nostru!

Susţine ideea! Perioada de votare este până pe 2 noiembrie! Să avem baftă!

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *