Competiţii

11. AMD Radeon™ Dual Graphics – vis şi realitate

Se făcea că mă pricepeam de minune la tot ce înseamnă tehnologii de excepţie şi inovaţie în domeniul IT. Lucram la AMD şi mă puteam lăuda că aduc o pată de culoare şi o idee super în orice proiect. Eram omul potrivit, la locul potrivit! Cea mai nouă realizare a mea se numea AMD Radeon™ Dual Graphics!

Fanii jocurilor pe calculator deveniseră, în acelaşi timp, fanii mei! Reuşisem să creez o tehnologie exclusivă pentru platformele AMD, care permitea unora dintre procesoarele AMD APU (Advanced Processing Unit) şi unor plăci grafice AMD Radeon™ să lucreze la unison! Rezultatul? O imagine excelentă! Performanţele erau date de descifrarea unui test relativ simplu, în care trebuia găsită cea mai bună combinaţie dintre procesorul AMD APU seria A (A4, A6, A8) şi placa grafică din seria AMD Radeon™ HD 6000, plus o placă video cu tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics, compatibilă. Aşa se făcea că, se adăuga un procesor suplimentar pe placa video, care să-i fie sprijin. Un exerciţiu de forţă şi un preţ decent, cu multe satisfacţii şi cu gameri învingători!

Dar, AMD Radeon™ Dual Graphics nu se adresa doar jucătorilor împătimiţi, ci şi doritorilor de a se bucura de o imagine mai mult decât reală şi de un sunet perfect! Iubitorilor de muzică şi film, de privit la televizor pe calculator şi pasionaţilor de programe video. Nici treburile cotidiene nu mai păreau plictisitoare, atunci când internetul şi întreg sistemul funcţiona ca pe o pistă de raliu!

Zâmbeam mulţumită de succesul meu dar, parcă mă durea spatele. Stăteam într-o poziţie nu foarte comodă. Hmmm… dormeam cu capul pe tastatură?! Priveam în imaginea clară a ecranului şi jocul mă anunţa câştigător! Aveam parte de AMD Radeon™ Dual Graphics! Nu mai ştiam niciun detaliu tehnic, dar mă bucuram de rezultate. Clar, nu eram eu creatorul uneia dintre cele mai tari tehnologii AMD. Eram un fan! Un beneficiar mulţumit. N-o fi acesta un rol de geniu… dar profit maxim de pe urma lui!

[Postarea de faţă este a unsprezecea scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *