Hopa tropa prin oraş

Cum sa dai cu subsemnatul prin Metro

Am fost ieri la cumparaturi. La Metro. Cu Maria dupa noi.
Cand ne-a vazut tanti de la intrare, ne-a bagat o foaie-n ochi si ne-a cerut s-o completam. O declaratie, cum ca ne asumam raspunderea pentru copilul nostru in interiorul magazinului. Mi s-a parut cat de cat ok sa-mi asum eu responsabilitatea si sa se spele ei pe maini…
Totusi… una e sa platesc daca bebe face vreo dauna sau sa accept faptul ca si-a spart capul in timp ce fugea prin magazin si alta e sa cada o cutie de pe rafturile de sus, sa-l striveasca, iar eu sa zic – nicio problema, se mai intampla!

P.S.: Metro nu e, oricum, un spatiu prea prietenos pentru copii. Nici carucioarele nu sunt adaptate pentru ei. Asa ca, daca aveti cu cine sa-i lasati acasa, e mai bine. Daca nu, luati macar o bluzita – pentru ca inauntru e destul frig. Si, miscati-va repede!
Noi am avut tinta precisa si n-am stat mai mult de un sfert de ora.

5 Comments

 • Gabi Rotaru

  Cred ca Tiriac a imprumutat metoda din vest.
  N-ar strica sa te puna sa semnezi asa ceva si in celelalte super-market-uri.
  Un avantaj imediat e ca mamele vor fi mult mai atente la copii prin Kaufland…

 • anda_elena

  Niste masuri trebuie luate. Sunt foarte multi parinti care-si lasa copiii sa-si faca damblaua prin magazine.
  Dar, corect ar fi ca si cei din conducere sa-si asume cate ceva. Daca pica o conserva de sus (de pe un raft, nu din cer 😛 ) – a cui e vina?

 • Anonymous

  Nu vreau sa par rautacios, insa Metro e o unitate de tip cash and carry, mai exact un depozit en-gros, destinata revanzatorilor in special. asa ca nu prea ai ce sa cauti cu un copil acolo, nu e supermarket, hypermarket. De asta accesul se face pe baza de card. cat despre chestia cu subsemnatul, o consider benefica, pentru ca ii responsabilizeaza pe parinti…

 • Gianina Mihaela Munteanu

  Anda are dreptate. Am fost ieri in Kaufland la Piatra Neamt si s-a prabusit langa caruciorul cu Alexandru o piramida din conserve pentru caine (din alea mari, la 800 grame, poate un kil). Tocmai trecusem pe langa nenea care cara conserve sa suplimenteze pe rafturi. Nu m-am asteptat sa se intample asa ceva. Pana acum eram preocupata doar de aglomeratie. Chiar voi fi mai atenta de acum incolo.

 • anda_elena

  @Anonim: Nu esti rautacios 🙂
  Adevarat ceea ce spui. De vreo doi ani n-am fost deloc, ca nu prea avem noi ce face acolo.
  De data asta, ne-am dus cu tinta. E reducere de 40% la toate jucariile (si jucariile se dau la bucata) si am vazut la prietenele Mariei niste chestiute chiar faine luate de acolo. Fiind vorba doar de un drum cu o intrare scurta la Metro, care coincidea cu ora de plimbare a copilului, nu avea rost sa lasam bebe acasa 🙂
  Altii, care nu beneficiaza, ca noi, de ajutorul bunicilor, sunt nevoiti sa care copiii cu ei peste tot.
  Da, e nevoie ca parintii sa fie responsabili – dar – dupa cum vezi, cazul concret prezentat de Gianina Munteanu imi sustine afirmatiile. Nu toate nenorocirile care se produc sau s-ar putea produce ii au ca vinovati pe copii si parinti.

  @Gianina: Bine ca ati trecut cu bine de moment!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *