Pentru minte,  Pentru suflet

De ce nu ne asculta Dumnezeu rugaciunea?

Irina mi-a aratat un filmulet care mi-a zdruncinat sufletul…
Atata frumusete, atata adevar si atata tristete! De multe ori, ne intrebam de ce nu ne asculta Dumnezeu rugaciunile. Si, pentru ca nu primim raspuns la intrebare, nici la rugaciune, incepem sa ne indoim… Iarta-ne, Doamne, pe noi, pacatosii, ca ne indoim de milostivirea Ta!


Ideea nu e aceea de a renunta sa mergem la Biserica sau sa nu ne mai rugam, pentru ca oricum am face-o degeaba. E bine sa constientizam si sa ne dorim sa invatam sa ne rugam – sincer, simplu, din suflet!

4 Comments

  • Nicoleta Pasalau

    Cat adevar! Sunteti o persoana minunata! Cum nimic nu este intamplator, ati fost trimisa pentru a ne prezenta acest filmulet cutremurator.
    Sa va rasplateasca Dumnezeu stradania!

  • George

    Intr-o prima faza, e bine ca venim la Biserica si participam la slujbe. Rugaciunea, in general, e in trepte. Marea majoritate suntem la stadiul de "abecedar". Putem avansa – in sensul ca putem invata sa ne rugam.
    Toti cei prezentati in filmulet – sunt inca la abecedar dar sunt, cat de cat, pe calea cea buna. Rugaciunea ascultata de Dumnezeu este aceea pe care Insusi Hristos ne-o arata – "cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua". Deci, nu venim in Biserica sa ne rugam pentru Lexus, neveste, barbati impatimiti dupa fotbal, ci venim sa realizam Imparatia lui Dumnezeu. Cei care cauta in rugaciuni minuni printr-un simplu pocnit din degete, se afla pe o cale gresita. Isi spun sperata intr-o credinta magica – nu in Dumnezeu. Dar pot reveni.

    Stiu ca tu ai inteles ideea filmuletului – totusi, tin sa precizez ca filmul nu indeamna la a nu mai merge la Biserica, pentru ca oricum o facem degeaba, ci ne ajuta sa realizam si sa ne rugam cu adevarat, precum copilul – simplu, din suflet si nu pentru o cauza materiala.

    As vrea sa vad un filmulet la fel de interesant, prin care sa atragem la Biserica si pe cei care se feresc sa intre in ea.

  • Cristina

    m au trecut fiorii
    Mi a ramas in minte ce mi a spus un profesr in primul an de facultate,ideea era ca omul nu poate sa isi pastreze atentia mai mult de jumatate de ora,si vorbind de biserica ne a spus ca preferea sa stea 20 d eminute sa se roage decat 3 ore sa ii admire pe cei de acolo
    Mare dreptate avea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *