Vorbe de duh

Razboi declarat florilor

A darui o floare e un gest frumos. Chiar admiram asta, zilele trecute.
Insa, a darui o floare la zile de genul 1 & 8 Martiee o… crima. Cele care nu primesc, in general, flori – imi vor sari in cap, stiu. Afaceristii florari imi vor vrea capul. Dar, asta e parerea mea!

La ocazii speciale, florile se scumpesc brusc – dar, se ofilesc la fel de repede, indiferent de pret. Ele devin, mai mult decat un gest frumos, o obligatie. Trebuie sa cumperi flori pentru Doamna si pentru Doamna si pentru doamna si pentru doamna… Oooo! Si macar de fiecare doamna din lume ar primi cate un buchet!
Dar nu. Se intampla ca unele sa nu primeasca nimic, in timp ce altele se intorc acasa – vesnic mirese. Au flori sa puna in toate vazele din casa si sa dea la toate vecinele (asta, daca se indura). Si totusi, ce poti face cu multe flori de-o data? Bors? Nici macar. Iar, cand se ofilesc, se ofilesc toate. La fel. De-o data.

Nu zic c-as fi contra unei atentii. Dar, sunt contra florilor. Mai ales a florilor deja moarte! Daca e sa ofer o zambila, un crin sau un buchet de trandafiri, fac asta atunci cand nu e o ocazie speciala. Pentru ca, atunci, floarea mea va fi admirata si apreciata. La o zi de genul 1 & 8 Martie prefer sa ofer/ primesc un simplu martisor/ o ciocolata/ o cafea… S-ar putea ca darul sa fie chiar mai ieftin decat o floare. Si, cu siguranta, mai practic.

2 Comments

  • Irina

    Sa stii ca iti dau dreptate…daca vrei sa`i faci o surpriza cuiva, acest lucru il poti face oricand, iar astfel persoana respectiva iti va aprecia mai mult gestul. 😛

  • Diana

    Da… florile au și mai mult farmec pentru o ocazie „nespecială”.

    E un masacru de flori la fiecare eveniment. Dar și mai mult, de gesturi fără semnificații. 🙁

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *