Bucurii,  Pentru suflet

Rugaciune de multumire

In general, ne rugam la necaz. Si cerem. De toate.
De multe ori, cand primim raspuns, suntem bucurosi sau indiferenti, mereu in cautare de noi cereri. Uitam sa multumim. Dar vrem ajutor si data viitoare. Si, culmea, il primim.
Sa nu fim nerecunoscatori la infinit. Sa oferim si noi. Sa constientizam ca, pe langa rugaciunea de cerere, exista si rugaciunea de multumire.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine, nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si facator de bine. Si iarasi, cazand inaintea Ta, iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste si ma invredniceste ca in toate zilele vietii mele, totdeauna multumire sa-ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *