Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte

Hai la vânătoarea de cărți FILIT! Descoperă „Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat”

UPDATE: Cartea a fost găsită! Felicitări, Alice! 🙂

***

FILIT! Apropierea de începutul lunii octombrie înseamnă, de cinci ani încoace, FILIT! Festivalul Internațional de Literatură și Traducere! O bogăție și o bucurie pentru Iași. O șansă fantastică pentru fiecare de a ne întâlni cu… oameni și cărți! De a vedea cum numele de pe o copertă capătă chip! De a asculta glasul celor care ne scriu și ne cheamă în poveștile lor!

Peste 300 de scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri și jurnaliști culturali  din țară și din străinătate se vor afla, între 4 și 8 octombrie, la Iași. Sunt încântată peste măsură și aștept cu emoție fiecare moment din cadrul programului FILIT. Așa a fost în fiecare an. Acum, însă, e și mai și! Căci anul acesta sunt blogger acreditat FILIT! Alături de alți 14 colegi bloggeri, voi transmite atmosfera și bucuria FILIT prin articole, fotografii, informații din culise și povești de suflet! Nu va fi ușor, dar va fi antrenant și, cu siguranță, onorant!

Noi, cei 15, am pornit deja într-o aventură și vă provocăm și pe voi, cititorii, să vă antrenați pentru FILIT! Căci în Iași a început… vânătoarea! O vânătoare de cărți! Cea mai pașnică și mai veselă vânătoare – pentru că un lucru e sigur: cărțile abia așteaptă să fie vânate și citite din scoarță în scoarță! 🙂

FILIT - Aventurile lui Sasha in Castelul Fermecat

N-o să fie o surpriză pentru nimeni să afle că, din 14 cărți pentru oamenii mari, eu am ales-o pe a 15-a, aceea pentru copii! 🙂 Pentru copii și, în egală măsură pentru părinții lor – căci Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat înseamnă o lecție fantastică de inteligență, de imaginație, de cunoaștere prin joc și joacă. De iubire și de relație excelentă între un copil și tatăl său!

Tatăl este chiar autorul, Iulian Tănase, pe care îl admir din suflet și căruia îi mulțumesc pentru că-mi arată că se mai poate să existe încă implicare în familie din partea bărbatului, drag și bucurie în preajma copiilor, răbdare, umor și atmosferă de poveste. Deloc de neglijat sunt și ilustrațiile din carte – colorate, dinamice și amuzante – realizate de către Alexia Udriște.

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat este, per total, o carte pentru care merită să pornești la vânătoare! Eu am ascuns-o, undeva, prin… Iași! Primul indiciu e că se află într-un loc pentru… tan-ta-ni-ooo…. copii! 🙂 Rămâneți pe recepție – noi indicii se vor arăta la orizont, până când unul dintre voi va ajunge la carte. Atunci, am să rog „vânătorul” să se pozeze cu „prada” și să-mi trimită și mie fotografia. Iar la FILIT – la FILIT va putea primi autograf și-și va completa bucuria!

Start la FILIT!

[Urmărește și traseul celorlalte cărți FILIT și găsește-le!]

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *