Explicaţiuni,  Pentru minte,  Pentru suflet

Cu stângăcie, despre Sfântul Nectarie

M-am tot frământat, de câteva zile încoace, încercând să găsesc cea mai bună formă de a scrie postarea asta. Încercând să-l ţi-l pun, automat, la suflet, pe Sfântul Nectarie. Să-ţi prezint cele mai cele dintre minunile lui, ca să cazi pe spate şi să rămâi veşnic impresionat.

Mi-am dat seama, apoi, că frământările mele sunt atât de… lumeşti! Pe Sfântul Nectarie nu trebuie să-l prezinţi în cuvinte răsunătoare. Smerenia, viaţa lui frumoasă, sfinţenia lui, simplitatea lui – răsună mai presus de cuvinte. Minunile săvârşite de el nu se împart în cele mai cele şi cele mai puţin cele. Toate sunt minuni! Cu o importanţă deosebită pentru cei care au avut parte de ele, dar şi pentru cei care le-au aflat şi s-au întărit în credinţă.

Ajutor primit de la Sfântul Nectarie

Dacă apuci să ţii în mână o carte care prezintă viaţa ori minuni ale Sfântului Nectarie – nu te mai opreşti din citit, din mirat, din lăcrimat. Se întâmplă atât de multe lucruri bune prin mijlocirea acestui sfânt, încât rămâi uimit! Se întâmplă azi, în vremurile în care trăim noi, în lumea noastră. În ţara noastră, în viaţa noastră! Una dintre cărțile dragi mie se numeşte Sfântul Nectarie – Minuni în România. Români de prin toate locurile, cu şcoală multă şi fără şcoală, cu diverse meserii şi necazuri, au mărturisit felul în care au fost ajutaţi. Unii şi-au regăsit liniştea în familie, alţii şi-au găsit ori şi-au păstrat serviciul. Alţii au primit darul binecuvântat al naşterii de prunci – când medicii nu le dădeau nicio şansă. Alţii s-au vindecat de boli mărunte şi fără de leac ori de boli grave, care le prevesteau moartea. 

Icoana Sfantului Nectarie

Nouă, Sfântul Nectarie ne este un prieten drag, un suflet spre care alergăm atât în necazuri, cât şi la vremuri de bucurie.

Cum poţi să nu iubeşti un sfânt, când observi câtă dragoste oferă el? Cum ai putea să treci nepăsator, fără să intri măcar o dată, la ceva timp, printr-o biserică ce îi poartă numele ori, mai ceva!, găzduieşte parte din sfintele sale moaşte?

La Iaşi, moaştele sfântului se află, din 2006, în Biserica Sfântul Nectarie, din cartierul Alexandru cel Bun (la pod, lângă piaţă). Biserica este deschisă în fiecare zi, de dimineaţă până seara.

La Bucureşti, moaştele sfântului sunt la Mănăstirea Radu Vodă şi la Patriarhie.

Citeşte şi:
* O altă postare despre Sfântul Nectarie (2009)

6 Comments

  • nicolita

    Ma numesc Nicolita si vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru minunea pe care a facut-o pentru fratele meu. L-a scapat de cancer si de tumori canceroase. Slavit sa fie Sfantul Nectarie! Rugati-va pentru orice la acest Sfant Drag ca va va ajuta! Doamne ajuta

  • petronela

    Iata ca ca trebuie sa adaug o noua minune facuta de Sf Nectarie cu mine, pe langa celelalte. Sotul meu a trebui sa se opereze la picior, operatie care la prima vedere nu ar fi trebuit sa aiba complicatii. Inainte de a intra in sala de operatii sotul meu m-a sunat si mi-a zis sa aprind lumanarea de Inviere, lucru pe care l-am facut. Pe langa asta ma mai citit un acatist la Sf Parascheva deoarece s-a operat la Iasi si unul la Sf Nectarie deoarece ne-a dat mult ajutor in problemele de sanatate dar si in altele. In timpul operatiei a inceput sa i se faca rau, pulsul a inceput sa ii scada iar aparatul la care era conectat a inceput sa tiue. Doctorii si asistentele s-au cam speriat, dar pana la urma cu ajutorul Sf Nectarie si al Sf Parascheva si-a revenit. O alta problema a avut-o cand a ajuns acasa: i s-a umflat piciorul foarte tare si cu toate ca a luat cel mai scump si mai puternic antiinflamator, umflatura si durerea nu ceda. I-am promis Sf Nectarie ca daca il ajuta pe sotul meu sa isi rezolve aceasta problema voi scrie minunea. A doua zi, spre seara cand nu mai aveam nici o speranta ca umflatura va ceda, i-a venit sotului meu o comanda de vitamine pentru cartilagii care printre altele aveau si efect antiinflamator…In jumatate de ora piciorul s-a desumflat. Multumim Sfinte pentru ajutorul dat si roaga-te in continuare pentru sanatatea sotului meu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *