Drumeţii

VII. In locuri sfinte

Iaca, am ajuns si la ultima piatra din aceasta calatorie. A saptea.
Nu am putut sa ne intoarcem in Iasi fara a vizita Manastirile Pangarati si Bistrita. Si am fi fost, cu adevarat, mai saraci sufleteste, daca nu ne abateam un pic din drum.
Prima data am poposit la Manastirea Pangarati. O adevarata bijuterie. Foarte frumos, liniste multa si o mireasma imbatatoare. O racla mare si multe sfinte moaste. Moaste ale Sfintilor Prunci ucisi de Irod, ale Sfintilor Cuviosi Parinti ucisi in Sinai, ale Sfantului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul, ale Sfantului Cuvios Daniel… si insiruirea continua pana la 16.
Destul de aproape, Manastirea Bistrita ne astepta. Aici sunt, de asemenea, foarte multe moaste. In plus, o mare valoare o reprezinta si icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana – multe femei care nu ramaneau insarcinate s-au rugat Sfintei pentru ajutor si au devenit, in timp, mamici.
La Manastirea Bistrita sunt inmormantati, printre altii, Alexandru cel Bun si Doamna Ana, doi dintre copiii lui Stefan cel Mare (Alexandrel si Ana) si cronicarul Grigore Ureche.
Cultura si spiritualitate, istorie si credinta. Doua mici pietricele din intreaga bogatie pe care o avem. Doua noi descoperiri pentru sufletul nostru. Si nu avem viata pentru cate ar mai trebui sa cunoastem!

 

Citeste si:
*** I. Dor de duca
*** II. La picnic
*** III. La baraj
*** IV. Aventuri in orasul Bicaz
*** V. De la Bicaz spre Lacu Rosu
*** VI. Lacu Rosu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *