Pentru minte,  Şcoala părinţilor,  Te-Ve(de)

Connect-R Vameșul

Copiii din parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Moara de Vânt vin în fiecare vineri seara la biserică, în cadrul unor întâlniri interactive, educative și ușor religioase. Ei participă la tot felul de jocuri, cântă, colorează. Printre altele, doamna care îi coordonează le vorbește despre semnificația Evangheliei ce urmează a se rosti duminică.
Această duminică îi este dedicată lui Zaheu Vameșul. Omul cel mititel și plin de păcate, care atât de mult și-a dorit să-l vadă pe Hristos, încât s-a suit într-un copac foarte spinos, aproape imposibil de „escaladat”.

Doamna le-a pus înainte icoana și i-a întrebat pe copii ce personaje recunosc. L-au arătat micuții pe Iisus, și-au întins mâna și spre Sfinții Apostoli. Problema a intervenit atunci când au fost puși față în față cu Zaheu.
– Și aici cine este?
Liniște totală. Nimeni nu cunoștea răspunsul corect. Liniștea s-a spulberat după o explozie a unei fetițe, care a realizat cine-i nenea.
– Eu îl cunosc! L-am văzut la televizor! E Connect-R!!!
A fost doar începutul :). Pentru că toți au aprobat-o și au început să spună într-un glas:
– Da, da! E Connec-R!
Uite așa – a devenit Connect-R personaj de Biblie. Și uite așa, televizorul și tot ceea ce înseamnă monden au devenit, în timp, o biblie a societății în care trăim.

2 Comments

 • Zavate Marius Ionut

  Într-adevăr foarte amuzantă remarca copilului, însă dacă privim în profunzime vedem faptul că familia contemporană este greu încercată și că se simte lipsa educației relligioase din sânul familiei ce este înlocuită de „Biblia televizată” cu modele nu tocmai bune.

  • anda_elena

   Păi, da. În primă fază este de „Copiii spun lucruri trăsnite”. Însă… în profunzime…
   În acelaşi timp, mă declar mulţumită că micuţii i-au recunoscut pe Hristos şi pe Apostoli. Eu, una, în recunosc pe Zaheu în contextul întregii icoane. Dar, dacă mi-ai arăta doar chipul lui, extras din decor… nu bag mâna în foc că aş da răspunsul corect. Bine… nici n-aş zice că-i Connect-R! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.