Competiţii,  Hopa tropa prin oraş

Să ne mişcăm în familie!

Țin minte anii de facultate, în care alergam peste tot, cu rucsacul în spate. Lumea mă întreba, curioasă, ce averi am în el – dar se încrunta, mirată, când afla răspunsul. Pentru că-n rucsacul meu aveam bluză, pantaloni, teniși, prosop… și alte cele de care era nevoie. Pentru că, dimineața devreme, în mijlocul zilei sau seara târziu, când aveam o oră liberă, fugeam la sală. N-am fost niciodată o slăbătură și nici n-am tânjit după asta. În schimb, ani la rând, m-am bucurat de o condiție fizică de invidiat.

În timp – sau luată de timp – am început și eu să mă amăgesc. Să mă consolez cu gândul că fac mult teren și merg pe jos, că mă aplec și mă ridic și iar mă aplec după copil, jucării, biscuitele căzut sau minge… Deși fac ceva mișcare, perioada petrecută cu fundul în scaun, cocoșată în fața calculatorului – întrece orice limite! Recunosc faptul că mi-e dor să mai ajung la sală – recunosc, în același timp, că uneori mi-e lene și să cobor până la magazinul din colț.
Cine nu are astfel de lupte… existențiale?! În luptele astea, e important să aflăm, totuși, dacă suntem sau nu învingători. Dacă aveam curajul de a face o nebunie, pentru a zâmbi, mai apoi! Dacă avem puterea de a răspunde la provocări, pentru a ne depăși propriile limite! Suntem învingători, dacă alegem să ieșim din casă, în ciuda colțișorului care ne îmbie la stat. Suntem învingători, dacă alegem să petrecem timpul alături de cei dragi ai noștri. Suntem câștigați – dacă redescoperim plăcerea momentelor petrecute în aer dulce și într-o companie faină!
Cu familia nu se stă doar în casă. Cu membrii familiei nu te distrezi doar întrebând ce faci?, fără să mai aștepți răspuns. În acest context, am aflat că în week-end, la Iaşi, va avea loc un eveniment care se pliază perfect pe ideea de mişcare, dar şi pe cea de timp petrecut în familie! Şi, atunci, spun: Hai laFamily Olimpics„!
Family Olimpics” este un eveniment organizat de Dolce Sport, ca parte a programului naţional „Mişcarea face bine. În zilele de 14 şi 15 iulie, suntem aşteptaţi, cu toţii, la Palas, unde vom avea la dispoziţie toate condiţiile pentru a face mişcare.
Eu merg! Tu vii?! Nu trebuie decât să te înscrii, cu căţel, cu purcel – cu cine mai vrei tu! Probele sunt faine şi pe gustul tuturor. Ștafeta în saci, ştafeta cu baloane, badminton, fotbal, minigolf, ski race, yo-yo shake, tir cu arcul… ho-ho-ho, hai, că ai de unde să alegi! Distracţia e garantată, premiile există, locul de întâlnire e în buricul târgului!

Cel mai important dintre toate mi se pare faptul că, în spatele acestei campanii stă şi o cauză nobilă. Pentru asta, plecăciuni! Şi încep de pe acum – ca să am încălzirea făcută, atunci când voi ajunge la Palas!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *