Explicaţiuni,  Pentru minte

Rocker, om, aproapele nostru

Am avut un șoc zilele astea, când a trebuit să ne rugăm pentru rockerii din Colectiv – fără să-i numim rockeri! Am fost asaltați de prieteni, de simpli cunoscuți și de necunoscuți, care și-au exprimat revolta: Oameni, nu rockeri!… Ni s-a mai spus că nu avem pic de milă, că suntem cretini încuiați, că măcar acum ar trebui să lăsăm jignirile la o parte. Am rămas privind spre unele comentarii – ca venind dintr-o altă lume. Nu i-am catalogat în niciun fel pe combatanți, dar am ținut cu dinții de cuvântul ăsta, de adevărul acesta, de bucuria aceasta – de rocker.

Pentru că, deși rockerului i-au fost atribuite de către unii și caracteristici automate, precum satanist sau ateu – definiția/ sensul real al cuvântului rocker este: iubitor al muzicii rock. Punct.

Rockerul e rocker, așa cum rapperul e rapper, cum manelistul e manelist. Rockerul e om care se simte aparținând unei anumite categorii, așa cum putem vorbi și despre români și nemți, profesori și medici, copii și părinți, tineri și bătrâni…

Prin urmare, rocker nu e o jignire decât pentru mințile care caută rahatul sub orice piatră și care s-au născut ca să interpreteze și să reinterpreteze orice vorbă pe care o prind din zbor!

Da, rockerii din Colectiv sunt oameni, sunt tineri, sunt aproapele nostru! Sunt ca noi – pot fi frații, copiii sau prietenii noștri. Și vor rămâne sub titulatura aceasta și peste ani, când vom dori să-i pomenim și când va trebui să-i… „personalizăm”, printre alte necazuri și tragedii care vor mai apărea în timp.

Eu nu mă numesc rocker, dar niciodată nu m-am dat în lături de la o muzică bună. Și-o melodie bună, și versuri faine pot găsi mai des în rock – decât în alte genuri muzicale, atât de dănțuite pe la noi.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei plecați dintre noi! Dumnezeu să-i întărească pe cei rămași – răniți, care mai au mult de luptat pentru viața lor! Dumnezeu să întărească familiile înecate în lacrimi, în necaz și în grele încercări! Dumnezeu să dea putere medicilor și tuturor celor care luptă pentru viață și pentru aproapele lor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *