Bucurii,  Hopa tropa prin oraş

Magia unui spectacol

A fost ca un vis. A fost o realitate nemaipomenită! Un eveniment inedit a scos Iaşul din amorţeală! Oameni de toate felurile s-au adunat pentru a fi martori la un spectacol care a însemnat o provocare şi a arătat că se poate! Că se poate şi altceva! Că ideea de a oferi numai chestii tembele, pe motiv că aşa vrea publicul, e falsă. Sâmbătă seara, publicului ieşean i s-a oferit o felie de cultură. Şi-a funcţionat!

Magia serii în sunet şi lumină a fost un spectacol în aer liber dat de către soliştii, corul şi orchestra Operei Române din Iaşi, cu ocazia deschiderii stagiunii 2011-2012. S-a cântat de pe esplanada Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, în timp ce clădirea teatrului era mângâiată de diverse lumini colorate şi jucăuşe. Becuri, lasere, artificii, toate au animat programul. Un program de excepţie, cu arii celebre, într-o interpretare senzaţională!
Oricât aş încerca să fiu mai ponderată în laude, nu pot. Totul a fost la superlativ! Ok, se poate şi mai bine! La fel de ok, seara asta ar fi putut să nu existe. Dar, a existat! Iar asta e o bucurie! Un pas înainte! O demonstraţie a faptului că oamenii se pot aduna într-un număr mare şi la un eveniment cultural, nu doar la fasole şi cârnaţi, nu doar la promoţii prin magazine.

Am făcut multe poze şi filmuleţe, dar n-am reuşit să surprind nici unu la sută din magia de acolo. Nu am aparatură performantă, nici mână de profesionist. Aşadar, când vei privi mai jos, să încerci să treci peste detaliile… lumeşti (imagini prea întunecate sau tremurate, sau sau sau…). Încearcă să ajungi la miez şi să te simţi la spectacol! Să rememorezi momentele trăite acolo, pe viu. Sau, să-ţi promiţi că data viitoare vei fi şi tu prezent. Ori, doar atât – să te bucuri că mulţime mare a primit, sâmbătă seara, o lecţie de cultură în natură.

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *