Din online,  Pentru minte,  Vorbe de duh

Feisbuci la mare

Îmi fac și eu veacul, ca tot omul, pe Facebook – și nu încetez să mă minunez! Din ce în ce mai des… simt că primesc prea multe explicații! Prea multe amănunte personale – de nici n-aș mai vedea, în unele contexte, rostul serviciilor de informare sau al detectivilor! Nici măcar rolul paparazzilor!
Lumea se prezintă în toată splendoarea, în toată… naturalețea?!, fără să mai păstreze nimic pentru sine. Deschiderea e bună – dar, totuși, chiar atât de multă deschidere?!

De sezon și de super efect sunt acum pozele de la mare – sau, oricum, de undeva, de la plajă. Alea în care ne batem în costume de baie, în slipi, în țâțe, în burți și în… șunci!
Nu sunt prea pudică și am o bucată bună de vreme de când mă simt bine în pielea mea – cu toate defectele din dotare. Dar, probabil că, dacă nu demonstrez asta pe Facebook, rămân o încuiată, nu?! Pentru că, se pare că femeile sunt mai puțin femei, dacă nu-și arată trupul sau dacă nu permit altora – soți, prieteni, amici – s-o facă. Pentru că, un colăcel, doi, trei… parcă nici nu se mai văd atunci când unii sau alții încep să comenteze: Oooo, sexi!!!, Vaiiii, ești atât de frumoasă! și altele de genul, în diverse limbi ale oamenilor și ale animalelor.
Nici bărbații nu se lasă mai prejos. Se laudă cu mușchii, cu burțile pline de bere, cu piepturi ce ar necesita, de multe ori, sutien! Ei sunt mai receptivi la glume, țin isonul comentariilor și se consolează, în mintea lor, că sunt cool.
Isteria asta a prins. De la adolescenți rebeli, până la oameni mari, cu familii și responsabilități – mai toți își arată formele, direct – fără să mai pună imaginația privitorului la muncă. E un soi de campanie – Hai să ne dezbrăcăm pe Facebook! Că, doar nu ne punem numai copiii în fundul gol – ar fi chiar dezolant ca ei să aibă mai multe like-uri decât noi!

Nu știu ce să cred. Probabil (nu știu sigur) sunt învechită. Probabil (nu știu sigur) sunt frustrată. Probabil (nu știu sigur) sunt invidioasă pe trupurile de gazele ale prietenilor mei de pe Facebook!
Iubesc noile tehnologii, nu-i vorbă! Îmi place să pasc pe pășunile rețelelor sociale – clar! Dar, încă mă mai zbat să am (și) viața mea! Un dram de discreție, un dram de intimitate, un dram de răsuflare nedistribuită pe Facebook! Greșesc? Nu știu sigur. Probabil (că nu)

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *