Din online,  Drumeţii

Călare pe situaţie!

Regretul de a nu fi petrecut sâmbăta în familie a fost compensat de magia unui eveniment organizat ca la carte –  Cheese & Wine Blogging Trip! Sâmbătă am petrecut ziua în familia bloggerilor, graţie celor de la Icar Tours – mulţumim, Florin BărhălescuAndreea Marc s-a ocupat, până în cel mai mic detaliu, să ne condimenteze fiecare moment – şi a reuşit!

A reuşit să demonstreze – şi de această dată – că avem o ţară super, cu oameni şi mai şi! Că există locuri ascunse, care merită să fie descoperite. Promovate. Îndrăgite! Din Iaşi am plecat la 8.30, direcţia Botoşani. Mai exact, la Vârfu Câmpului. Ştiam că o să văd cai… că o să pap brânză şi o să degust ceva vin. Realitatea a întrecut, însă, toate presupunerile!
Am văzut Cai de Vis! Întocmai ca şi numele moşiei la care am ajuns! Un tărâm de basm, care a luat fiinţă din nebunia şi ambiţia unui tânăr student, ce mi-a câştigat respectul: Vlad Iftime! Felicitări!
Am văzut caii, i-am admirat, uimită, mi-a fost frică să-i mângâi însă, într-un final, pe doi dintre ei am ajuns să încalec! 🙂 Șeic și Kali mi-au făcut ziua și mai frumoasă! Înainte, însă, am văzut un pui de căprioară, pe care aproape l-am pupat în botic. Am văzut vaci multe şi cornute. Am gustat brânza făcută din laptele lor şi al caprelor, dreasă cu miez de nucă, ardei şi alte condimente – mmm, delicios! Am dus pe la nas şi mi-am încântat papilele gustative cu soiuri din vinul conversaţiei – Gramma – sub îndrumarea domnului Marius Cristian, dar și a lui Marian Olteanu. Cel mai mult mi-a plăcut Aligote! Mult mi-a plăcut și faptul că, întreaga atmosferă a fost întreținută de către un actor adevărat – din cap, până în tălpi! Daniel Badale, de la Teatrul Național București ne-a făcut să râdem cu lacrimi, să ne punem întrebări, să privim altfel lumea în care trăim! Am plecat foarte încântată de la Cai de Vis! Și m-aș întoarce acolo, de câte ori aș avea ocazia! Pentru locuri, pentru cai, pentru oameni – naturali și cu un umor sănătos!

De la moșie, am mers la Botoșani, la Hotel & Restaurant Belvedere. Am mâncat bine, am ciocnit, am mai discutat! Apoi, am pornit, din nou, la drum. Aceeași atmosferă de veselie, cu melodii din vremea tinereților noastre, cântate de pe telefon – la microfonul autocarului – de Valahia, 3 Sud Est, Dl Problemă, Andre… dar, și cu fainul și obsesivul Connect-R, alături de care noi vara NU dormim! 🙂 Șoferul nostru cel simpatic – foarte sociabil și calm la volan – ne-a oprit la Hârlău, la Muzeul Viei și Vinului. A fost o experiență interesantă și acolo. Am aflat câte ceva din istoria și tradiția zonei, am vorbit despre vin și despre rolul lui în viața omului – de dinainte de naștere și până după moarte.
Am revenit în Iași, direct la un alt eveniment la care bloggerii erau așteptați – dar, despre acesta, vorbim cu altă ocazie. Acum, spun ce-am spus și în titlu. Călare pe situație! Așa a fost, sâmbătă, toată lumea! Peste așteptări a fost întreaga zi! De vis, aș putea spune! 🙂 Mulțumesc organizatorilor, mulțumesc gazdelor, mulțumesc fiecărui om pe care l-am întâlnit.

În acest context, în încheiere, cred că e cazul să enumăr și gașca veselă alături de care am plecat: Alexandra BohanAnca GîlcăAndrei ButnăraşuBogdan Mihai AlupoaieCătălin Baciu (Somnulescu)Ciprian Vacariu (Cipoc)Daniel DamianElena Pădurariu, Etienne IgnatFlorin AdamacheGabriela Butnaru (Zaza)Ines ProdanIoan Tărîţă (Relansat)Ionuţ MaximMădălina StafieMaura și Narcis AnghelPaul PădurariuPavel ArcanaPavel-Emilian StanRoxana Andreea TărîţăRoxana Mihaela HolbanToni Manolache. Cei înroșiți au scris deja despre eveniment, mulți dintre ei au și poze faine, plus filmulețe!

[Surse foto: Andrei (1), Relansat (2 și 3)]