Hopa tropa prin oraş

Cultură în natură – spectacol de sunet şi lumini pe esplanada Teatrului Naţional (17 septembrie, ora 20.00)

Am preferat să ofer informaţia de bază dintr-o singură răsuflare, chiar şi cu riscul de a crea un titlu foarte lung. Este vorba despre anunţarea unui eveniment mult prea fain, despre care ar fi de dorit să afle cât mai mulţi – şi dintre cei care mă citesc, de obicei, şi dintre cei care doar mai trag câte un ochi, din fugă.

Mâine, Opera Naţională Română din Iaşi anunţă deschidrea stagiunii 2011-2012. Cu această ocazie, se promite, în aer liber, un spectacol inedit de lasere şi lumini, plus un program artistic nemaipomenit. Soliştii, corul şi orchestra vor avea ca scenă esplanada Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”

La ora 20.00, începe „Magia serii în sunet şi lumină”. Clădirea teatrului, aşa cum e ea, încă în renovare, se va umple de jocuri de lumini.

Nimic nu te împiedică să participi la eveniment. Nu trebuie să plăteşti bilet, nici să te îmbraci la patru ace. Trebuie doar să-ţi doreşti!
Un spectacol de operă în aer liber este o deschidere către un public ce cunoaşte multe clădiri importante – operă, teatru, muzeu… – doar din exterior. Este o deschidere pentru cei care îşi imaginează că opera nu-i reprezintă, deşi n-au mers în viaţa lor la o audiţie. Este o sansă pentru mulţi să-şi descopere noi pasiuni. Este o provocare pentru cei care nu-şi pot imagina spectacolul altfel, decât într-o sală. Este o ocazie nemaipomenită pentru toată lumea să îmbine cultura şi natura.

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *